Project Description

Jett Rebel

Jett Rebel is de artiestennaam van Jelte Steven Tuinstra. Jett Rebel is geboren in Den Haag op 24 januari 1991. Jett Rebel is een Nederlandse zanger, componist en multi-instrumentalist.

Jelte Tuinstra groeide op in Baarn. Hij toonde al jong een buitengewone belangstelling voor muziek. Voor zijn tiende speelde hij drums, piano en gitaar. Jett Rebel was altijd iemand om in de gaten te houden, want tijdens zijn middelbare schoolopleiding aan het Baarnsch Lyceum, viel hij op door jaren achterelkaar als popmuzikant de schoolwedstrijden genaamd ‘Grandi Art’ te winnen. In die periode trad hij op met een reeks bands die lokale bekendheid verwierven, waaronder Bitter Lemon, Fubroz, The Zoo en Metro Mortale.

Jett Rebel verhuisde, na het behalen van zijn middelbare school diploma, naar Amsterdam om aan het Conservatorium piano en gitaar te studeren. Hij versterkte in die periode onder meer de popgroepen The Souldiers en Valerius. In september 2012 besloot Jelte Tuinstra onder de naam Jett Rebel zijn eigen muziek te gaan maken. In het voorjaar van 2013 verscheen zijn eerste EP met de titel ‘Venus’, aan het einde van dat zelfde jaar gevolgd door ‘Mars’. De drie singles van deze EP’s werden enthousiast ontvangen en gedraaid door 3FM en andere zenders. Jett Rebel werd uitgenodigd bij verschillende televisieprogramma’s, zo trad hij live op bij Toppop3, De Wereld Draait Door en Serious Request. Jett Rebel stond ook in het voorprogramma van the B-52’s en werd door Radio 3FM verkozen tot 3FM Serious Talent. Begin 2014 werd zijn single Tonight een 3FM Megahit. Hij schreef ook de titelsong voor de film Amazing Spiderman II.

Jett Rebel is te boeken als artiest tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jett Rebel Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS