Project Description

Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom is geboren in Nijmegen op 22 juni 1972. Jeroen van der Boom is een Nederlands televisiepresentator en zanger.

Tot 2007 sprak hij stemmen in bij de animatieserie Café de Wereld, een onderdeel van De Wereld Draait Door. Daar imiteerde hij stemmen van onder anderen Gerard Joling. Ook maakte hij in 2007 deel uit van het cabaret van Koppensnellers, onder leiding van Jack Spijkerman. Op 12 april 2008 presenteerde Van der Boom eenmalig de Kids Top 20, omdat Monique Smit uitgeschakeld was wegens problemen met haar stembanden. In 2010 deed hij mee aan De beste zangers van Nederland. In 2010 en 2011 zat Van der Boom in de jury van het televisieprogramma The voice of Holland.

In februari 2011 tekende Van der Boom een contract met SBS 6 om het programma Lotto Weekend Miljonairs te gaan presenteren. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Robert ten Brink. Van der Boom heeft ook zijn eigen programma bij SBS 6, getiteld Wedden dat ik het kan!. Vanaf januari 2012 is hij jurylid in de talentenjacht The Winner is… In het voorjaar van 2012 presenteert hij het terugkerende programma ‘Wat Schat Je? wat al eerder gepresenteerd werd door Martijn Krabbé.

In 2013 presenteert van der Boom de programma’s Bloed, Zweet & Tranen, De Beste Liedjes van en Beter Dan Het Origineel.

Naast presentator is Van der Boom zanger. In 2006 nam hij een cd op met eigen vertolkingen van onder meer Don’t Stop Me Now (Queen) en Wonderful Tonight (Eric Clapton), in een jazzuitvoering. In 2007 bracht hij zijn eigen versie van het nummer She’s A Lady van Tom Jones uit en mocht hij tijdens diens optreden in de Heineken Music Hall op 21 april 2007 het voorprogramma verzorgen.

Op 18 juni 2007 kwam de single ‘Jij bent zo’ uit. Dit nummer is een Nederlandse bewerking van het Spaanse Silencio van David Bisbal. Voor Van der Boom betekende het zijn hitparadedebuut. Jij Bent Zo kwam begin augustus op de hoogste positie van de Single Top 100, waar het 3 weken zou blijven. In de Top 40 stond het twee weken op nummer één. Uiteindelijk bleef de single bijna een half jaar in de hitlijsten hangen. Ook in Vlaanderen werd de single een nummer 1-hit.

Jeroen van der Boom bracht op 12 november 2007 Eén Wereld uit. Dit nummer stond in december op nummer 1. Op 1 maart 2008 verscheen zijn derde single, Betekenis. Het is Over kwam op 5 juli 2008 op de eerste plaats in de Single Top 100 terecht.

Jeroen van der Boom stond op 11 oktober 2008 in de Heineken Music Hall te Amsterdam met zijn tweede grote liveshow. De single Beter laat dan nooit dat in augustus 2013 uitkwam werd na één week teruggetrokken door GfK Dutch Charts omdat de platenmaatschappij van Van der Boom zich niet aan de regels heeft gehouden.

Op 11 november 2008 werd bekend dat Van der Boom in De Toppers zou plaatsnemen. Deze formatie bestond uit Gerard Joling, René Froger en Gordon en was na de breuk met Joling in de aanloop naar het Eurovisiesongfestival 2009 op zoek naar een nieuw lid. De zanger werd benaderd door Gordon en Froger zelf. Op 12 en 13 juni stond Van der Boom in de Amsterdam ArenA voor de vijfde editie van Toppers In Concert 2009.

Jeroen van der Boom is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jeroen van der Boom Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten