Project Description

Jan Taminiau

Jan Taminiau is geboren op 14 september 1975 in Nederland. Jan Taminiau is uitgegroeid tot een van de bekendste modeontwerpers in de Benelux.

” Als ontwerper is mijn doel om de ultieme jurk , elke keer weer , over en weer te maken. ”

Jan is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om zijn romantische wereld uit te breiden. Vaak leiden nieuwe wegen hem terug in de geschiedenis, om rijke tradities, half vergeten ambachten en originele stoffen te verkennen .
Jan Taminiau staat bekend om zijn liefde voor de traditionele productietechnieken , antieke materialen , het zoeken naar de juiste vorm en de gevoel voor kunst, de ethiek van kunst.
” Signature elementen in al mijn collecties zijn het gebruik van verfijnde materialen , verschillende ambachtelijke technieken en experimentele componenten die elke collectie origineel en tijdloos maakt . ”
Zijn werk heeft nog een geraffineerde , conceptuele ondertoon nooit uit het oog verloren voor een elegant, vrouwelijk en draagbaar vorm .
Jan Taminiau studeert in 2001aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Arnhem . Zijn afstudeerproject levert hem de prestigieuze Roos Gesink Award van de best afgestudeerde student . Daarna tekent Jan Taminiau voor de masteropleiding aan het Fashion Institute Arnhem in 2003.
Na diverse stages bij Olivier Theyskens , Oscar Süleyman , corsetier Hubert Barrere en lacemaker Hurel te Parijs , waagde hij in het buitenland voor het eerst met een master’s project ‘ Unfolding ‘ die hij presenteerde op de Paris Fashion Week . Dit werd gevolgd door een raam tentoonstelling bij Colette in Parijs. In 2004 lanceerde hij zijn eigen label , JANTAMINIAU . In juli 2005 hield hij een andere show tijdens de Paris Fashion Week , waarna de “Empire Collection” werd gepresenteerd op de Fondation Cartier . Na zo’n succesvolle start in Parijs , vertrekt Jan naar New York, waar zijn Mailbag collectie wordt gepresenteerd op de Fashion Institute of Technology.
In 2009 waagt ​​koningin Máxima een blik op Jan’s Mailbag collectie bij de opening van Arnhem Mode Biënnale . In 2010 draagt ​​de Amerikaanse artiest Lady Gaga een jurk van Jan’s Reflections collectie en popster Beyonce draagt ​​JANTAMINIAU schoenen op de cover van haar nieuwe album in mei 2011.
In 2012 neemt Jan in de Galeries Lafayette Nederlandse kunstenaars tentoonstelling Nederlandse Paradox samengesteld door Luca Marchetti . Eind 2012 tot begin 2013 het Nederlands Textiel museum Tilburg wijdt een tentoonstelling aan de ‘ Vakmanschap van JANTAMINIAU ” .
In 2013 creëerde Jan een iconische jurk : het kleed voor de inhuldiging van Koningin Máxima en haar avondjurk voor de festiviteiten na de ceremonie . Sindsdien is Jan ontwerpt jurken voor officiële optredens als staatsbezoeken en de Queen’s gewaad voor ” Prinsjesdag ” .

Jan Taminiau is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jan Taminiau Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers