Project Description

Jan Smit

Johannes Hendricus Maria Smit, beter bekend als Jan Smit, is geboren in Volendam op 31 december 1985. Jan is een Nederlandse zanger, televisiepresentator en acteur. Jan Smit zijn liedjes zijn Nederlandstalig en vallen onder het genre wat bekend staat als palingsound. Buiten zijn zangcarrière zet Jan Smit zich ook nog in als ambassadeur van SOS-Kinderdorpen.

Jantje Smit werd op 10-jarige leeftijd ontdekt toen hij samen met Carola Smit een liedje mocht maken. Hierdoor mocht hij van de producenten zijn eigen single gaan maken, geheel solo. De single ; Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen kwam op nummer één in de Nederlandse hitparades. In de twee volgende jaren maakte Jantje nog vijf hits, allemaal geschreven door de drie producenten, Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp.

Jan Smit trad al veel op in het buitenland, in Duitsland bijvoorbeeld. Dat kwam omdat kinderen maar een aantal optredens per jaar mochten in Nederland. Week hij uit naar het buitenland.

Het dagelijks leven van Jan Smit was in 2005 vanaf 25 maart te volgen in de realitysoap Gewoon Jan Smit. Dit programma werd later dat jaar bekroond met de Gouden Televizier-Ring.’ Als de nacht verdwijnt is een bewerking van Le soleil van Anny Schilder uit 1990. Jan Smit werd steeds populairder en populairder, Jan scoorde hit na hit, te beginnen met Laura, die de eerste plaats van de Single Top 100 behaalde. Jan Smit mocht in 2007 niet meer zingen, nadat er een knobbeltje op zijn stembanden waren gevonden. Deze stemproblemen leidde tot het afzeggen van Symphonica In Rosso en de TMF Awards.

Jan Smit is te boeken tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jantje Smit Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten