Project Description

Jan Mulder

Johan (Jan) Mulder is geboren in Bellingwolde op 4 mei 1945. Jan Mulder is ex-voetballer, voetbalanalist, tv-persoonlijkheid, schrijver, columnist en acteur.

Jan Mulder begon zijn carrière bij WVV in Winschoten tegen VV Zwaagwesteinde. Hij werd al snel ontdekt door RSC Anderlecht. Een Belgische voetbal club uit Brussel. Met RSC Anderlecht werd Jan Mulder maar liefst viermaal landskampioen. Mulder speelde uiteindelijk zeven jaar lang voor RSC Anderlecht. Jan Mulder werd ook eenmaal topscorer van de Belgische Eerste Klasse in het seizoen 1966/67. Jan Mulder was de eerste buitenlander die dit presteerde sinds de Eerste Wereldoorlog. Na lang touwtrekken tussen Ajax en Feyenoord was uiteindelijk Ajax de grote club die Jan Mulder binnen haalde. Dit deed AFC AJAX voor maar liefst 1,3 miljoen gulden. Voor die tijd was dat een recordbedrag voor een Nederlandse voetbalclub.

Een knieblessure dwong hem in 1975 zijn voetbalcarrière voortijdig te beëindigen. Mulder speelde tijdens zijn loopbaan vijf keer voor het Nederlands Elftal. Daarnaast speelde hij 39 Europese wedstrijden voor Anderlecht en Ajax.

Met ingang van oktober 2008 is Mulder analist voor het programma Studio Voetbal van de NOS. Eén keer in de twee weken schuift hij aan in dit voetbal-praatprogramma.

Jan Mulder is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

€ 3.000 - € 6.000

Jan Mulder Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers