Project Description

Jan-Hein Kuijpers

Jan-Hein Kuijpers is geboren in Waalwijk op 27 oktober 1968. Jan-Hein Kuijpers is een Nederlandse advocaat.

Jan-Hein Kuijpers, wiens vader gemeentesecretaris was te Oss, bezocht de mavo, de havo en vervolgens het atheneum te Oss. Daarna ging hij in Tilburg rechten studeren. Op 28 jarige leeftijd studeerde hij af, met als specialisatie criminologie. Vervolgens begon hij als advocaat bij strafpleiter mr. Doedens te Utrecht die hij nog steeds als zijn leermeester beschouwt. Om Doedens te interesseren zijn patroon te worden, vroeg hij hem bij een zitting te Arnhem om zijn meegenomen wetboek te signeren. Kuijpers heeft toen het vak bij hem geleerd.

Na een mislukte poging om tot een maatschap te komen met de voormalige bekende strafpleiter mr. Paul Bovens te Utrecht besloot Kuijpers om voor zichzelf te beginnen. Samen met Arthur van der Biezen, ook een leerling van Doedens, hebben zij samen een eigen advocatenpraktijk opgericht. Ook aan deze samenwerking kwam onlangs een einde. Kuijpers voerde de verdediging in diverse bekende zaken, zoals onder de supervisie van Doedens de zaak van Charles Zwolsman en een van de verdachten in de Puttense moordzaak.

Op 19 februari 2007 werd Jan-Hein Kuijpers de opvolger van Bram Moszkowicz als advocaat van Willem Holleeder. Hij werd hierin bijgestaan door advocate Renata Honig. Op 20 november 2008 verving Willem Holleeder hem door de advocaten Chrisje Zuur en Stijn Franken.

Tijdens het Passage-proces inzake een aantal liquidaties in de Amsterdamse onderwereld treedt Kuijpers op als raadsman van Mohammed Rasnabe, ook bekend als Moppie.

Jan-Hein Kuijpers is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jan-Hein Kuijpers Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers