Project Description

Presentatrice Jacobine Geel

Jacobine Dorothea Cornelia Geel is geboren in Amsterdam op 29 april 1963. Jacobine Geel is een Nederlands theologe, columniste en televisiepresentatrice. Jacobine Geel studeerde theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Jacobine Geel won als eerste de georganiseerde wedstrijd, Preek van het Jaar. Dit deed ze toen Jacobine nog IKON-medewerkster was. Haar eerste ervaring als televisiepresentatrice deed zij in 1999 op, bij de IKON voor de Wilde Ganzen en Geel. Daarop volgden voor de NCRV de programma’s Ritueel 2001 en Jacobine. Tevens was zij wekelijks met Andries Knevel discussieleidster in het programma Debat op 1. Daarnaast ondersteunt ze uitzendingen van NOS Actueel als deskundige bij kerkdiensten en andere religieuze plechtigheden. Geel was tevens voorzitter van het Burgerforum Kiesstelsel. Elke maandag is zij te zien als presentator van het NCRV-programma Schepper & Co. Ze heeft ook De Nationale Bijbeltest gepresenteerd en verdedigde de voordracht van Willem van Oranje voor de verkiezing van De grootste Nederlander op 15 november 2004 (Willem van Oranje werd tweede; ze kon zich niet vinden in de eerste plaats voor Pim Fortuyn).

Een keer per maand is zij te horen als dominee, dan preekt zij in de oecumenische gemeente Kortenhoef. Voor het geheel van haar werk in de religieuze publiciteit ontving zij in 2006 de Spaanprijs.

Jacobine Geel leidde op 7 maart 2009 de herdenkingsdienst van slachtoffers van het vliegtuigongeval op 25 februari dat jaar op Schiphol. Op 8 mei leidde zij de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de gebeurtenis op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn.

In 2011 zat ze de Commissie nieuwe woorden, nieuwe beelden voor dat onderzoek ging doen naar de verkiezingsnederlaag van het CDA in juni 2010. In die maanden sprak de commissie met ruim 600 leden door het hele land die meedachten over de koers. De reden van Geel om deze commissie te leiden was de christelijke traditie die ook zij heeft vanuit haar vak dat ook dit traject met zich mee bracht. Op 21 januari 2012 gaf ze op een tot congres verheven nieuwjaarsreceptie uitleg over het resultaat van deze commissie. Het rapport wordt later gepresenteerd.

Jacobine Geel is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jacobine Geel Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatrices