Project Description

Jaap Reesema

Jaap Siewertsz van Reesema is geboren in Deventer op 28 oktober 1984. Jaap is een Nederlands zanger die optreedt onder de artiestennaam Jaap Reesema.

Reesema studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens korte tijd media en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was tot 2011 de frontman van de Hermes House Band, de gelegenheidsband van het Rotterdamsch Studenten Corps. In 2009 deed hij mee aan de talentenbattle in het televisieprogramma Carlo & Irene: Life4You. Op 29 mei 2010 won Reesema met 51 procent van de stemmen het derde seizoen van X Factor met zijn vertolking van het nummer Don’t Stop Believin’. Reesema won een platencontract bij Sony BMG en een auto. Hierna trad hij op tijdens de TMF Awards 2010. De single kwam in de top 40 binnen op nummer 21.

Kort na de overwinning in X Factor begon Reesema met het werken aan een album in Brussel. Tijdens de schrijf- en opnamesessies werkte de zanger met onder anderen producer Gordon Groothedde. De eerste single Walk To The Other Side verscheen op 29 oktober 2010 maar behaalde geen hitnotering. Op 27 mei 2011 kwam zijn album Changing Man uit, een plaat bestaande uit Engelse en Nederlandstalige liedjes die geen groot succes werd. Reesema was een van de vijftig artiesten die in april 2013 meezong aan het Koningslied van John Ewbank. In 2013 behaalde hij zijn mastertitel rechten en opende vervolgens samen met Sander graaf Schimmelpenninck een horecazaak in de Amsterdamse wijk “De Pijp”.

Jaap Reesema is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jaap Reesema Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten