Project Description

Dagvoorzitter Ivo Niehe

Ivo Johannes Ignatius Niehe is geboren op 31 mei 1946 in Amsterdam. Ivo Niehe is een Nederlandse televisiepresentator, televisieproducent en televisieprogrammamaker.

Na het eindexamen ging Niehe Frans studeren aan de Universiteit van Amsterdam en deed zijn doctoraal Franse taal en Letterkunde in 1973. In januari 1967 nam hij een single, Mountain of love, op met zijn band Ivo and the Furies.

In Berlijn nam Niehe twee nummers op voor een single. De A-kant bevatte Mit dir in meinen Armen en op de B-kant kwam het nummer Wer sucht der wird finden. Naar aanleiding hiervan werd Ivo Niehe door Hans van Willigenburg uitgenodigd voor een interview in het radioprogramma Tussen 12 en 2. Naar aanleiding van deze uitzending werd Ivo Niehe opgebeld door talentscout Pierre Dam, bemiddelaar voor diskjockeys. Hij had Ivo net op de radio gehoord en prees zijn verbale kwaliteiten. Ivo Niehe wist nog niet wat hij wilde gaan doen na zijn studie, dus hij besloot akkoord te gaan met een screentest die hij in een studio zou doen. De screentest werd naar Joop Landré van de TROS gestuurd.

Ivo Niehe zijn tijd bij de TROS begon als omroeper. Vervolgens werd Ivo Niehe naar het TROS Aktua gehaald, en sindsdien heeft Ivo Niehe, zoals hij zelf zegt, ”de op één na leukste baan ter wereld, de leukste baan is vader zijn.” Korte tijd later, in 1978 werd Ivo Niehe hoofd Amusement bij de TROS. Rond deze tijd ontdekte hij Ron Brandsterder en presenteerde tussendoor onder andere de spelprogramma’s Matchpoint en Dubbelspel.

In 1981 presenteerde Ivo Niehe voor het eerst het praatprogramma TROS TV Show. Dit was jarenlang één van de meest bekeken televisieprogramma’s in Nederland en Vlaanderen (in 2005 trok het nog steeds 1 miljoen kijkers per aflevering). Meer dan 20 jaar lang presenteerde hij dit programma. Niehes grootste verdienste als presentator was dat hij verschillende persoonlijkheden uit verschillende branches interviewde.

In tegenstelling tot zijn oudere programma’s wil Niehe nu voornamelijk op locatie gaan interviewen en niet meer in de studio met publiek, omdat volgens hem publiek niet altijd bevorderlijk werkt. Verder is hij het gezicht van fondsenwervende televisieprogramma’s ten behoeve van KWF Kankerbestrijding, Unicef en het Prinses Beatrix Spierfonds, waarvan hij tevens ambassadeur is.

Ivo Niehe is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Ivo Niehe Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren