Project Description

Ilse DeLange

Ilse DeLange, artiestennaam van Ilse Annoeska de Lange is geboren op 13 mei 1977 in Almelo, is een Nederlandse zangeres. Ze won in 1998, 2001, 2004 en 2009 een Edison en haar albums bereikten achttien keer platina.

Ilse de Lange begint haar loopbaan als playback artieste. Als 8-jarige doet ze volop mee met verschillende playbackshows. Ilse ontdekt op jonge leeftijd hoe ze haar eigen stem moet gebruiken en zingt in diverse talentenjachten.

Haar hart ligt bij de countrymuziek en neemt haar eerste album, ‘World of Hurt’, op in het walhalla voor de country artiest: Nashville in Amerika! Het album werd een groot succes in Nederland en er werden uiteindelijk wereldwijd 450.000 stuks van verkocht.

Ilse wilde voor haar vervolg album van ‘World of Hurt’ wéér naar Amerika. Helaas was dit een minder groot succes, waarschijnlijk vonden de Amerikaanse platenmaatschappijen de sound van Ilse DeLange niet goed genoeg. Haar vervolg album ‘Livin’ On Love’ komt wel uit in Nederland. Ilse wint een gros aan awards, onder andere een Edison voor ‘Beste Artiest’. Eind 2013 besluit Ilse DeLange samen met Waylon deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen, dit doen zij als gelegenheidsduo ‘The Common Linnets’.

Ilse DeLange is te boeken als zanger tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Ilse DeLange Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS