Project Description

Huub Stapel

Hubertus Wijnandus Jozef Marie (Huub) Stapel is geboren in Tegelen op 2 december 1954. Huub Stapel is een Nederlands acteur en is vooral bekend van de films De Lift, Flodder en Amsterdamned. Alle drie de films zijn afkomstig uit de jaren ’80.

Voordat hij acteur werd, gaf Stapel dramales aan 4 HAVO.

In 1986 speelde Huub Stapel Johnnie Flodder in Flodder en zes jaar later in het vervolg Flodder in Amerika!. In Flodder de TV-serie alsmede de film Flodder 3 liet Stapel deze rol aan Coen van Vrijberghe de Coningh, met wie hij samen speelde in Het nadeel van de twijfel (1990) en De onfatsoenlijke vrouw (1991). Wel keerde Stapel na zes jaar nog één keer terug tot “Flodder”, in 1998 (opgenomen in 1997), als hij in de aflevering Egotrip (seizoen 5) een gastrol, het louche figuur Paolo Marquez, speelt.

Huub Stapel speelde in 1988 in Amsterdamned en even later in Van God Los, De Dominee en Terug naar de Kust. Hij speelde in Nederlandse televisieseries als Willem van Oranje, De Partizanen, Retour Den Haag (als Ed van Thijn), Wet & Waan en in de televisiefilm Klem in de draaideur.

Stapel presenteerde als autoliefhebber de televisieprogramma’s Stapel op auto’s en Stapel in de States. Hij presenteerde voor de TROS en Eén de realityserie Oberon, waarin hij raadsheer was. In 1998 presenteerde hij het TROS’ muziekprogramma TAFKAS (The Artist Formerly Known As Stapel). Hij was naast Ellen ten Damme te zien in reclamespotjes voor Zwitserleven. Van september tot eind oktober 2013 presenteerde hij voor omroep MAX het programma Max Monumentaal. In 2013 speelde hij prins Willem Frederik bij een grootschalig re-enactment evenement over de “Landing van de Prins” dat in Scheveningen werd opgevoerd ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

Huub Stapel is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Huub Stapel Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers