Project Description

Hind

Hind Laroussi Tahiri is beter bekend onder haar artiestennaam Hind. Hind is geboren in Gouda op 3 december 1984. Hind is een Nederlands-Marokkaanse zangeres, vooral bekend geworden door haar plaats in de halve finale bij de eerste editie van Idols.

Hind is de dochter van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Toen Hind acht jaar was zong en acteerde zij voor het eerst in het openbaar. Kort daarna ging zij op zangles. Op haar middelbare school, St.-Antoniuscollege in Gouda, trad ze op tijdens muziek- en ouderavonden en volgde ze cabaretlessen. Toen Hind zeventien jaar was, stond zij in de Goudse Schouwburg. Zij kreeg een uitnodiging om te zingen tijdens de TMF-dancemasters party of the year in Duitsland. Dit allemaal leverde een rol in Tracks op, een eigentijdse theatervoorstelling. Ze heeft zang-, dans- en cabaretlessen gevolgd. Ook op nationaal niveau trad Hind voor het voetlicht. Ze deed mee aan de Soundmixshow 2002, en haalde daarbij de landelijke tv-finale, waarin ze te bewonderen was als Vanessa Williams. En even later behaalde Hind de halve finale van het tv-programma Idols in 2003. Hiermee verwierf zij landelijke bekendheid.

Hind kan diverse stijlen aan, doordat haar stembereik erg groot is. Ze is even goed thuis in rhythm-and-blues en popmuziek als in fado. Ze experimenteert volop met verschillende muziekstijlen en in verschillende talen als bijvoorbeeld het Arabisch en Portugees. Eén van haar ambities is een rol in een grote musical. The Lion King heeft ze echter aan zich voorbij laten gaan. Terwijl haar Idols-collega’s Jim Bakkum en Jamai Loman de hitlijsten bestormden met hun singles, bleef het stil rondom Hind. Ze bleek zich voor te bereiden op de opnames van haar debuutalbum Around the World. De eerste single Summer All Over Again kwam in september 2003 uit en behaalde de Top 10 van de Nederlandse charts. De daaropvolgende single Weak was ook een succes. In 2004 ontving de zangeres een Edison voor haar debuutalbum. Op 25 oktober in dat jaar zong ze tijdens een concert van Danny Malando in Tuschinski het nummer A Felicidade. Na de Edison ontving Hind voor Around The World een gouden plaat. Hierna legde zij zich toe op de opnames van haar tweede album Halfway Home dat in september 2005 uitkwam. De eerste single Give Me A Sign werd een redelijke hit, maar de singles die volgden (Halfway Home en Habaytek Besaif) deden het niet zo goed. Met het album maakte Hind een theatertour. Het nieuwe album was minder succesvol dan haar eerste album.

Hierna was Hinds deal bij platenlabel SONY&BMG ontbonden. De fusie van SONY&BMG was voor Hind reden om verder te kijken naar andere mogelijkheden. Inmiddels was de zangeres haar eigen label B-Hind begonnen om daarmee voortaan alles in eigen beheer te kunnen uitbrengen. Hind was in 2009 met haar nieuwe vriend begonnen met het schrijven van liedjes voor haar derde album.In 2009 nam Hind deel aan het eerste seizoen van het EO programma De Mattheus Masterclass waarin niet-klassiek geschoolde artiesten een deel van Bachs Matthäuspassion uitvoeren in de St.-Vituskerk in Hilversum. Hind deed vanaf januari 2010 mee in het televisieprogramma Wie is de Mol?, maar viel af in de vijfde aflevering. Vanaf september 2011 was Hind te zien in het televisieprogramma De Sleutels van Fort Boyard in het groene Wie is de Mol-team.

Hind is te boeken als artiest tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Hind Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS