Project Description

Herman den Blijker

Herman den Blijker is geboren in Rotterdam op 21 oktober 1958. Herman den Blijker is een Nederlandse chef-kok. De grote sigarenrokende chef-kok staat bekend om zijn Rotterdamse directe mentaliteit. Naast het runnen van zijn restaurants presenteert hij diverse televisieprogramma’s zoals Herrie in de Keuken en Herman zoekt chef. Herman publiceerde in 2006 zijn eerste kookboek, Herrie in de Keuken.

Den Blijker begon op zestienjarige leeftijd met koken.Toen hij 19 was vertrok hij naar Frankrijk, waar hij drie jaar lang cursussen volgde en de basis van het koken leerde. In 1989 ontmoette Den Blijker zijn latere zakenpartner David Crouwel op een wijnproeverij. In die tijd leidde Den Blijker een vrij onregelmatig leven, waarin hij in meerdere keukens voor korte tijd actief was. In 1992 trachtte Den Blijker samen met een compagnon tevergeefs zijn eerste eigen zaak in Scheveningen op te zetten. Helaas mislukte het project, hierdoor beloofde Herman den Blijker zichzelf om nooit meer samen te gaan werken met een compagnon.

Zijn succesverhaal op culinair gebied begon feitelijk pas in 1993, toen hij in Dordrecht op een wijnproeverij wederom met Crouwel aan de praat raakte over een op te richten eigen zaak. Na een paar afspraken kreeg Crouwel het toch voor elkaar om Den Blijker over te halen en besloten ze de plannen te concretiseren. De Engel werd geopend op 2 juli 1993 aan de Eendrachtsweg in Rotterdam. In het begin had het duo erg veel moeite met de zaak in leven te houden en er dreigde zelfs een faillissement. Dit wist het duo echter nipt te vermijden en in 1997 ontving het etablissement een Michelinster, die overigens in 2002 weer werd ingetrokken.

Herman den Blijker is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Herman den Blijker Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers