Project Description

Helga van Leur

Helga van Leur is geboren in Schoonhoven op 8 september 1970. Helga van Leur is een Nederlandse televisiepresentatrice op het gebied van weer en zij is een Nederlandse meteorologe.

Helga van Leur studeerde in Wageningen aan de Wageningen UR Bodem, Water en Atmosfeer. Helga kwam in 1994 via een stage bij Meteo Consult terecht. Hier verzorgde Helga van Leur bijna vijf jaar lang weerberichten voor diverse media, kranten, radio- en televisiezenders. Toen besloot Helga, nadat zij een marketingopleiding had gedaan, om als ondernemer verder te gaan. Inmiddels werkt zij sinds april 1997 als zelfstandige weervrouw voor de televisiezender RTL4. Ook verzorgt Helga van Leur lezingen en dagvoorzitterschappen op het gebied van weer, klimaat en duurzaamheid. In artikelen en columns verwerkt Helga haar kennis en ervaringen. Vanuit haar passie voor klimaat en duurzaamheid kampeerde ze in september 2010 op de Groenlandse IJskap. In oktober 2011 maakte ze als weerkundige deel uit van Solar Team Twente tijdens de World Solar Challenge: een zonne-auto race van ruim 3000 km dwars door Australië. Over beide ervaringen zijn televisieprogramma’s gemaakt bij RTL.

In 1998 werd Helga van Leur door vakgenoten uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld. In 2007 won ze het televisieprogramma Dancing with the Stars met haar danspartner Marcus van Teijlingen. In 2008, 2010 en 2012 werd ze verkozen tot Weervrouw van het Jaar (GfK doet tweejaarlijks onderzoek naar populariteit van weermensen). Van Leur is getrouwd en heeft drie kinderen.

Helga van Leur is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Helga van Leur Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers