Project Description

Heleen van Royen

Heleen van Royen is geboren in 1965. Heleen debuteerde in 2000 met de kaskraker De gelukkige huisvrouw, waarvan  meer dan 500.000 exemplaren werden verkocht. Haar tweede boek, Godin van de jacht, veroverde meteen na  verschijning de bestsellerlijsten en was de best verkochte Nederlandse roman  van 2003. Later in het jaar 2003 werd een selectie van haar spraakmakende columns voor Het Parool en Planet Internet gebundeld in ‘Je zal er maar mee getrouwd zijn’. In 2006 verscheen De ontsnapping, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Een  jaar later publiceerde Heleen van Royen samen met lingerieontwerpster Marlies Dekkers het boek Stout en in 2008 De mannentester. De roman kwam binnen op nummer 1 van de  bestsellerlijsten en de Duitse rechten waren al voor verschijning verkocht. In  2010 verscheen de bundel De naaimachine en in 2011 Het grote Heleen van Royen  zomerboek.

Van de boeken van Heleen van Royen werden ruim anderhalf miljoen exemplaren verkocht en haar werk is in meer dan dertien landen verschenen. In het voorjaar van 2013 verschijnt haar langverwachte nieuwe roman De maagd.

Heleen  verovert ook het theater en de bioscoop. In december 2009 ging het theaterstuk De Gelukkige Huisvrouw in première, met  in de titelrol Isa Hoes. Het kreeg juichende kritieken. In 2010 werd het boek verfilmd met Carice van Houten en Waldemar Torenstra in de hoofdrollen. De film  trok in de bioscoop meer dan een half miljoen bezoekers en de dvd werd op de dag van verschijnen al platina: meer dan 100.000 verkochte exemplaren. De verfilming van De ontsnapping wordt  najaar 2013 verwacht.

Heleen van Royen is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Heleen van Royen Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers