Project Description

Guus Meeuwis

Gustaaf Stephanus Modestus (Guus) Meeuwis is geboren in Mariahout op 23 maart 1972. Guus Meeuwis is een Nederlands zanger. Zijn grote doorbraak was in 1995 met het nummer Het is een Nacht.

Guus Meeuwis studeerde rechten in Tilburg. In 1994 won hij een studentensongfestival met het nummer ‘Het is een nacht’, een nummer dat Guus schreef na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valérie. Guus en zijn medestudenten, die zich inmiddels de artiestennaam ‘Guus Meeuwis en Vagant’ aangemeten hadden, kregen als beloning een platencontract aangeboden door Willem van Schijndel, talent scout, manager en bekend als de ene helft van het carnavalsduo ‘De Deurzakkers’.

In 1995 stond ‘Het is een nacht’ 7 weken lang op nr. 1. Sinds 2001 is Meeuwis met veel succes als solo-artiest bezig. Hij schrijft niet alleen muziek en teksten voor zichzelf, maar ook voor vele anderen. Hij is actief als panellid van het RTL-programma ‘Ik hou van Holland’, hij is druk met zijn ‘Groots met een zachte G’-concerten én maakt ook nog zoveel mogelijk tijd vrij voor zijn gezin.

Nog voordat de concertreeks van 2013 is aangevangen, kondigt Meeuwis aan dat er ook in 2014 ‘Groots met een zachte G’ concerten zullen zijn. Het voorlopige aantal concerten staat op 4, namelijk vrijdag 13 juni, zaterdag 14 juni, zondag 15 juni en woensdag 18 juni 2014. Ook zal Meeuwis zijn tweede “Groots Overzee” concert geven, ditmaal in de haven van Texel

Guus Meeuwis is te boeken als artiest tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Guus Meeuwis Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS