Project Description

Goedele Liekens

Goedele Liekens is geboren in Aarschot op 21 januari 1963. Goedele Liekens is een voormalig Miss België, presentatrice en seksuologe.

Goedele Liekens werd bekend toen zij op 9 mei 1986 Miss België werd. Toen alle misses naar de Miss Universe-Verkiezing in Panama werden gestuurd, kwam Goedele Liekens regelmatig in opstand. Goedele kwam in opstand tegen de dingen waartoe de modellen werden gedwongen. Zo weigerde Goedele Liekens bijvoorbeeld mee te doen aan dergelijke deals, waarbij modellen ‘s nachts in hotels werden gedropt, om als verrassing voor gasten die extra betaalden op te draven. Goedele moest de volgende morgen weer vroeg repeteren. Zij weigerde ook om Generaal Manuel Noriega de hand te schudden. “Omdat hij een fout regime leidde”, klonk het uit Goedele Liekens haar mond. Tijdens een receptie vertelde Goedele Liekens aan minister Jean Gol “dat zijn gevangenissen niet goed draaiden”.

Na een verschijning op Humo’s Pop Poll werd ze door Jan Lenferink benaderd om voor de Nederlandse VARA aan een praatprogramma mee te werken. Ze voltooide eerst haar opleiding, en scriptie, en presenteerde vanaf 1987 een praatprogramma op de Nederlandse televisie.

Samen met een aantal andere televisiecollega’s is Liekens één van de stichtende leden van de Vlaamse Televisie Academie en ook productiehuis Jok Foe.

Liekens is tevens sinds 1999 ambassadeur voor de Verenigde Naties.

Liekens is ook een auteur, zo schreef zij verschillende boeken. In 1993 verscheen haar boek 69 vragen over seks, waar je nooit het juiste antwoord op kreeg bij Uitgeverij Scheffers. In 2005 verscheen Het vaginaboek en in 2006 de opvolger Het penisboek. In 2008 verscheen Ons Seksboek (een verwijzing naar Ons Kookboek van de Boerinnenbond of Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen), in 2009 volgde SOS Seks (een verwijzing naar de SOS Piet kookboeken van Piet Huysentruyt). Op 15 oktober 2011 verscheen Haar Orgasmeboek.

Goedele Liekens is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

goedele liekens Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers