Project Description

Gio

Giovanni Jap-Ngie is geboren in Utrecht op 7 februari 1986. Giovanni Jap-Ngie is een Nederlandse zanger van Surinaamse afkomst. Hij is bekend geworden onder de artiestennaam Gio.

Al vroeg was Gio bezig met muziek, hij komt uit een echte muzikale familie: een rappende oom en een grootvader die de percussies kan bespelen. Op zesjarige leeftijd zat hij in een dansgroep met zijn neefjes, met wie hij regelmatig optrad. Naast de dansgroep was hij bezig met zijn eigen liedjes te schrijven, melodieën te componeren en muziek te produceren. Als grote voorbeeld nam hij Michael Jackson waarbij hij precies de danspasjes kopieerde en steeds verder ontwikkelde.

Niet veel later trad hij op bij Cruise Control Studios waar ook Roméo, Sat-R-Day en Re-Play zijn begonnen. Op podia zoals dat van Kunstbende, de Megafestatie en diverse televisieprogramma’s was Gio regelmatig te bewonderen. Hij kreeg in de film Feestje! een eigen rol waarin hij zijn zang ten gehore bracht en zich introduceerde bij het bioscoop publiek. Gio verzorgde ook voorprogramma’s van: Mary J. Blige, K-Ci & Jojo, Destiny’s Child, Ne-Yo en Kanye West.

Voor zijn debuutalbum First tekende Gio een contract met de platenmaatschappij Universal. Hiervoor was hij geregeld in Zweden om nummers op te nemen. Van het album First zijn de nummers: Magic, Fantasy Girl, U Could Be That Girl en Hard To Get als single uitgebracht. Samen met Ali B en The Partysquad heeft Gio nummers uitgebracht: I’m Sorry, Dit Gaat Fout en Dat Is Die Shit uitgebracht. Ook leende Gio zijn stem voor een single van Ali B’s: Groupie Love.

Door het succes van zijn debuutalbum kreeg Gio een platencontract bij TU-Musiq Records. De single Zonder Jou was zijn eerste Nederlandstalige hit, het kwam op nummer 39 in de Single Top 100. In 2008 werden de singles Denk aan Jou en Je Hebt Me uitgebracht. Hiermee scoorde hij ook nationale bekendheid. In het begin van het jaar 2011 heeft Gio een hit met Keizer. In 2013 tekende Gio een contract bij SPEC ent., het label van rapper Ali B.

Gio is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Gio Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten