Project Description

Giel Beelen

Michiel Antonius Adrianus (Giel) Beelen is geboren in Haarlem op 25 mei 1977. Giel Beelen is een Nederlandse radio-dj en presentator.

Giel begon in 1997 s’ nachts bij radio 3FM met het presenteren voor de AVRO. In die tijd deed hij een aantal controversiële zaken, zoals het testen van alcohol en verschillende andere soorten drugs in De Dopeshow. Giel liet zich ook oraal bevredigen tijdens een uitzending van Beelen voor je bek door een callgirl.

Het ‘s nachts presenteren beviel zo goed, dat hij na een aantal jaar overdag mocht gaan presenteren. Voor de KRO maakte Giel Beelen het programma, Giel Hier, maar hij werd in 2001 ontslagen vanwege een interview in de Mikro Gids omdat hij verteld had dat Mein Kampf van Adolf Hitler, het meest indrukwekkende boek dat hij kende. Toen ging hij voor de VARA weer ‘s nachts presenteren, maar werd al snel ontslagen na de hype over de poederbrieven na 11 september 2001, toen riep Giel luisteraars op een brief met meel te sturen naar de KRO.

Giel Beelen was hierdoor een tijdje niet te horen op de radio, maar kreeg in 2002 toch weer een invalbeurt. Giel verdiende toch weer nachtzendtijd en was vanaf september 2003 ‘s avonds te beluisteren via de NPS met GigaGiel en Hard en Giel. In dit zelfde jaar won Giel de Marconi Award voor beste radiomaker van 2003. Dit herhaalde Giel in 2005, 2006 en 2007. In 2007 won hij er maar liefst twee. Sinds mei 2004 presenteert Giel Beelen voor de VARA op 3FM tussen 06:00 tot 09:00 het ochtendprogramma GIEL.  Ook vult hij wekelijks de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn programma Nachtegiel (zowel op radio als op tv). In oktober 2007 tekende hij opnieuw een contract bij de VARA, dat afliep in 2010. De bedoeling was dat hij tot die tijd voor de VARA op 3FM te horen zou zijn in de ochtend van 6 tot 9 uur; vanaf september 2008 werd dit 6 tot 10 uur.

Giel Beelen is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Giel Beelen Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS