Project Description

Gerard Spong

Gerard Spong is geboren in Paramaribo op 9 juni 1946. Gerard Spong is een Nederlandse advocaat. Gerard is gespecialiseerd in het strafrecht en is verbonden aan het kantoor Spong Advocaten, dit is gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam. Spong behandelt zelf alle strafzaken en is gespecialiseerd in cassatiezaken. Daarnaast treedt hij op in medische tuchtzaken en Antilliaanse strafzaken.

Gerard Spong is opgegroeid in Suriname maar verhuisde al snel naar Nederland. Hij behaalde in Amsterdam zijn politicologie en rechten. Hierna verhuisde Gerard weer terug naar Suriname en werd hij beëdigt als advocaat. In 1976 vestigde hij zich opnieuw in Amsterdam. Met Mischa Wladimiroff startte hij het advocatenkantoor Wladimiroff & Spong Advocaten. Ondertussen specialiseerde hij zich in het strafrecht.

Gerard Spong heeft een grote lijst mensen die hij heeft verdedigt. Zo stond hij voormalig profvoetballer Patrick Kluivert bij toen hij werd beschuldigd van verkrachting. Spong heeft ook een bijzondere relatie met Suriname. Hij startte er zijn carrière als advocaat. In 1980 verdedigde hij in Paramaribo een aantal tegenstanders van toenmalig dictator Desi Bouterse die voor de krijgsraad moesten verschijnen. Spong werd op een avond plotseling door de militairen van Bouterse in zijn kamer in hotel Torarica gearresteerd en gebracht naar het Fort Zeelandia (het hoofdkantoor van Bouterse). Spong werd hier ondervraagd door Bouterse en Roy Horb en na elf uur weer vrijgelaten. Hierna moest hij Suriname halsoverkop verlaten. Gerard Spong maakte duidelijk dat hij iedereen zou verdedigen, op Desi Bouterse na.

Gerard Spong is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Gerard Spong Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers