Project Description

Gerard Ekdom

heeft zijn eigen radio programma, hij presenteert sinds september 2010, iedere maandag tot en met donderdag, van 12:00 tot 14:00 zijn eigen programma, Effe Ekdom op 3FM.

Gerard Ekdom wist al vroeg wat hij wilde worden: diskjockey. Hij was er vroeg bij, want al op zijn 14e werd hij regelmatig gevraagd als drive-in jock. In 1998 begon Ekdom zijn carrière bij 3FM. Anderhalf jaar eerder al had hij een bandje opgestuurd naar de toenmalige manager Jan Steeman van het project Pyjama FM van de AVRO. Na een belletje van Steeman kon hij beginnen in de nachtopleiding bij de AVRO. In de tussentijd was hij ook nog te horen bij Magic FM en Hot Radio. Gerard Ekdom ging in september 1999 van zondagnacht naar zondagochtend. Hier presenteerde hij het programma EKDOM!. Maar zijn echte doorbraak kwam pas 7 maanden later, toen hij moest invallen voor Arbeidsvitaminen. Dat beviel de AVRO goed, en Gerard zelf ook. Hij kreeg hierna eerst een eigen dagelijks nachtprogramma, maar in september 2001 verving hij de vaste presentator, Wim Rigter. Daar was hij elke werkdag te horen tussen eerst 09.00, later 10.00 en 12.00 uur en het is het best beluisterde programma van de zender.

Op 1 december 2011 won Ekdom samen met Michiel Veenstra de De Gouden RadioRing voor Ekstra Weekend en persoonlijk de Zilveren RadioSter (man) voor beste radiopresentator tijdens het Het RadioGala van het Jaar. Op Het RadioGala van het Jaar van 15 november 2012 won Ekdom wederom Zilveren RadioSter (man) en won hij ook wederom De Gouden Radioring, deze keer voor zijn programma Effe Ekdom dat het jaar ervoor ook al genomineerd was.

Gerard Ekdom is samen met Giel Beelen de DJ die het meest te vinden was in het Glazen Huis van 3FM Serious Request. In 2005, 2006 en 2007 werd hij door de 3FM-luisteraars gekozen maar in 2008 en 2013 koos hij er zelf voor niet het glazen huis in te gaan. Wel ging Gerard in 2008 het hele land door, om handen te schudden voor één euro per hand, voor het 3FM Serious Request. De jaren daarop nam hij gewoon weer zijn plek in het Glazen Huis.

 

Gerard Ekdom is te boeken als DJ tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Gerard Ekdom Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten