Project Description

Presentatrice Froukje de Both

Na de toneelopleiding bij ‘De Trap’ in Amsterdam begon Froukje de Both vanaf 1997 in de rol van Mariët in de tv-serie Goudkust.

Vervolgens begon zij met presenteren van het programma ‘Blind Match’ op Net 5.

Acteren kon zij als de beste en daarom kreeg zij vanaf begin 2001 verschillende rollen in zowel televisie programma’s als films. Froukje heeft o.a. drie seizoenen de rol van Agnetha in de populaire tv-serie ‘Costa!’ vertolkt. Naast deze serie werd in 2003 ook de televisiefilm ‘Pista’ opgenomen, waarin zij eveneens de rol van Agnetha vertolkte.

Ook presenteren was niet meer weg te denken uit het leven van Froukje. Zo was Froukje veel op het circuit te vinden. en behaalde zij in april 2002 haar racelicentie voor het autoprogramma ‘Zo Goed Als Nieuw’, waarvoor zij de co-presentatie op zich nam.

Vanaf begin 2002 draaide Froukje met bijzonder veel succes als DJ in het land. Naar aanleiding daarvan werd zij uitgenodigd door Radio 538 en sindsdien presenteert zij samen met Niels Hoogland iedere vrijdagavond het radioprogramma ‘Niels & Froukje’.

Presenteren ging Froukje erg goed af en in 2003 kreeg Froukje haar eigen programma  ‘Loods 7′ bij Yorin, de tv-zender waarvoor zij ook eerder dat jaar het programma ‘Starstrippers’ maakt.

Eind 2005 maakte Froukje samen met Gordon, Angela Groothuizen, Winston Gerschtanowitz en Victoria Koblenko de talkshow ‘Thuis’ voor Talpa.

In 2006 presenteerde was Froukje op de  zaterdagavond op RTL5 niet meer weg te denken. Het programma ‘The Best of Boobytrap’ en ‘Dancing On Ice’ was zij wekelijks in te zien.

Daarnaast werd Froukje samen met Sophie Hilbrand en Claudia de Breij genomineerd voor de Zilveren Radio Ster 2006 voor ‘beste vrouwelijke radiopersoonlijkheid’.

Eind 2006 tekende Froukje een exclusief contract bij RTL 4. Als kick off ging zij begin 2007 in het programma ‘Wie wordt de man van Froukje?’ opzoek naar haar prins op het witte paard.

Vanaf 2007 presenteerde Froukje op RTL 4 het succesvolle programma ‘TV Makelaar’. Daarnaast was zij ook te zien als presentatrice van RTL GP, het autosportprogramma van RTL 7. Zij deed in deze live uitzendingen de studio presentaties van de Formule 1 races. Verder nam zij de presentatie van het programma Men ’s Health Covermodel 2007 voor haar rekening, tevens op RTL7.

Naast wederom een nominatie voor een Zilveren Radio Ster, werd in 2008 zowel haar RTL contract als haar Radio 538 contract verlengd.Vanaf half januari 2010 begeleidde Froukje kandidaten in het programma ’10 jaar jonger in 10 dagen’, een metamorfose show waarin mensen aan zichzelf werken in plaats van een chirurgische ingreep te ondergaan.

Naast haar televisiewerkzaamheden is Froukje ook nog steeds elke vrijdagavond te horen op Radio 538 en schrijft zij een wekelijkse column in de Flair.

Froukje de Both is te boeken als presentatrice bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

€ 3.000 - € 6.000

Froukje Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatrices