Project Description

Frits Wester

Frits Wester is geboren in Veenendaal op 29 maart 1962. Frits Wester is een Nederlands journalist. Hij is parlementair verslaggever voor RTL Nieuws. Frits Wester is na zijn middelbare school aan de studie Bedrijfskunde begonnen, deze rondde hij niet af. Hij wilde zijn vrijetijd aan zijn grote hobby politiek besteden.

Frits Wester was op zijn zeventiende al betrokken bij de politiek, zo zat hij bij de CDJA, CDA jongeren, in Alkmaar. Toen hij tweeëntwintig was behoorde hij tot een aantal grote lokale organisaties, hij hield zich bezig met abortus, euthanasie, werkloosheid en kruisrakketen.

Vanaf ’85 was Wester in dienst bij de CDA-Tweede Kamerfractie. In 1990 werd hij Hoofd Voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie en woordvoerder / adviseur van fractieleider Elco Brinkman. Voor de verkiezingscampagne van 1994 bedacht hij de lopende presentatie, de zogenaamde Brinkman-shuffle. Voor het CDA liepen deze verkiezingen echter dramatisch af. De jaren van Paars I begonnen, en Brinkman vertrok uit de Tweede Kamer. Wester volgde zijn voorbeeld en kon vrij kort daarna aan de slag bij RTL Nieuws. De aanvankelijke scepsis dat Wester niet politiek onafhankelijk zou zijn, was snel verdwenen. Wester bleek een scherpzinnig journalist te zijn die grossiert in primeurs.

De nieuwsgierigheid van Frits Wester werd hem fataal in 2004, toen hij bij de Nationale Nieuwsquiz werd verkozen tot winnaar, nadat hij de antwoorden al wist voordat de vragen waren uitgesproken. Het onvermogen om zich daarvoor charmant te excuseren typeert de politieke en journalistieke straatvechter, die er alles aan doet om eerder bij het nieuws te zijn dan zijn collega’s.

Frits Wester is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Frits Wester Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers