Project Description

Presentator Frits Spits

Frits Spits is een pseudoniem van Frits Ritmeester. Frits Spits is geboren in Eindhoven op 19 januari 1948. Frits Spits is een Nederlands radiomaker en televisiepresentator.

Na de HBS-A studeerde Spits eerst een jaar economie. Na het afbreken van die studie ging hij in militaire dienst en deed een avondstudie m.o. Nederlands in Tilburg. Hij heeft drie jaar Nederlands gegeven op de Rommert Casimir Havo in Eindhoven. Na zijn verhuizing naar het Gooi heeft hij aan de Universiteit Utrecht zijn doctoraal Nederlands behaald met een doctoraalscriptie waarin hij aantoonde dat Nederlandstalige hits een bepaald tekstpatroon hadden.

Frits was al diskjockey tijdens zijn studententijd. Felix Meurders was de man die Frits Spits ontdekte. Felix liet hem een proefuurtje draaien op de radio VARA, dit gebeurde in 1973. In 1978 begon Frits Spits met zijn radioprogramma De Avondspits. Hiermee verwierf hij ook landelijke bekendheid. Frits stopte met de Avondspits en richtte zich volledig op zijn nieuwe tv-programma Nieuwsspits. Toen de NOS dit na twee jaar van de buis haalde, was hij werkloos. Hij solliciteerde bij TV10 van Joop van den Ende en werd aangenomen als redactiemedewerker. Op 1 april 1990 kon hij weer terugkomen bij de NOS, waar hij nog vijf jaar De Avondspits presenteerde (de laatste maanden onder de vlag van de NPS). In dezelfde periode was hij tevens presentator van het taalprogramma NOS Taal op Radio 5. Sinds 1995 presenteert Spits dagelijks het programma Tijd voor Twee van de KRO op Radio 2. Op 21 januari 2008 werd Spits met een speciale jubileum-uitzending van Tijd voor Twee in het zonnetje gezet vanwege zijn 60ste verjaardag en het feit dat hij 35 jaar in het vak zat. De meeste cadeaus waren muzikaal maar ook PSV gaf een geschenk: een shirt met nummer 60. Tot zijn verbazing ontving Spits uit handen van locoburgemeester Janssen van Laren een koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). In maart 2013 kondigde hij aan dat hij zou stoppen met radiomaken, althans voor Radio 2.

Frits Spits is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Frits Spits Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentator