Project Description

Ferry Doedens

Ferry Doedens is een Nederlands acteur en zanger, voornamelijk bekend door zijn rol als Lucas Sanders in de RTL Soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij is eveneens bekend als deelnemer aan Idols IV.

In 2005, als Ferry pas 15 jaar is, staat hij al voor het eerst op de planken in de hoofdrol van diverse lokale musical producties van theater De Lawei in Drachten. In hetzelfde jaar heeft hij ook een figurantenrol in Pietje Bell de Musical. Als Ferry het voortgezet onderwijs heeft afgerond, gaat hij in 2006 de opleiding Kunst, Theater en Media studeren in Groningen. Hier wordt hij gecoacht op zanggebied en volgt hij allerlei lessen en workshops in drama, (film)acteren en diverse dansstijlen.

Eind 2007 gaat Ferry Doedens op auditie bij Idols 4, waarbij hij het in de populaire talentenjacht tot de laatste 18 kandidaten weet te schoppen. Vanaf dat moment raakt alles in een stroomversnelling.Begin 2008 wordt Ferry benaderd voor de boyband IDSF. Met IDSF is hij in de clip “Sinner” op TMF te zien. Alsof acteren en zingen nog niet genoeg is, loopt Ferry in dat jaar ook voor de Dutch Fashion Foundation via modellenbureau Tjarda’s Modelmanagement.

Sinds april 2009 speelt Ferry Doedens de rol van Lucas Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij is inmiddels wekelijks te zien op RTL4. Het kan uiteraard niet anders zijn dan dat dit wordt vervolgd, Op alle artistieke fronten waar Ferry Doedens zich thuis voelt. Ook zijn droom komt uit met de rol van prins Fiyero in de musical ‘Wicked’. Ook krijgt hij in 2012 de rol van Bo Monti in de AVRO jeugdserie “De Vier van Westwijk, de verdwijning van Bo Monti”

Ferry Doedens krijgt op presentatievlak de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Het Beste van Idols Worldwide voor RTL5 was het programma wat Ferry Doedens moest presenteren. Hierna kwam de backstage presentatie bij RTL4 X-Factor. Ferry Doedens is in oktober 2013 genomineerd voor de Gouden Televisier Ring in de categorie Talent Award.

Ferry Doedens is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Ferry Doedens Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten