Project Description

Eva Simons

Eva Maria Simons is geboren in Amsterdam op 27 april 1984. Eva Simons is een Nederlandse zangeres. Nadat zij deel uitmaakte van de meidengroep Raffish, brak Eva Simons in 2009 door als solozangeres met het nummer Silly Boy.

Hoewel Simons niet meteen een platencontract had, was ze wel bezig met schrijven en produceren voor zichzelf. Na een stille periode dook ze in 2009 op als achtergrondzangeres in X Factor en Dancing with the Stars.

In juli 2009 kreeg ze een internationaal platencontract aangeboden door EMI. Ze werd door de platenfirma opgemerkt nadat haar lied Silly Boy op YouTube verscheen als een samenwerking tussen Rihanna en Lady Gaga, geproduceerd door Timbaland. Dit zorgde ervoor dat meer dan tien miljoen mensen het nummer hadden beluisterd.

In augustus 2010 kwam een andere single uit, getiteld Take over control. Het was een samenwerking met Simons’ producer en dj Afrojack. Het betrof officieel een single van Afrojack, waaraan Simons als meewerkend artiest meedeed. Take Over Control was haar eerste hit in Engeland: het behaalde de 24e plaats, terwijl het in Malta een top 5-hit werd en in de lijst van heel Europa tot nummer 105 kwam.

In 2012 kwam opnieuw een single uit genaamd I Don’t Like You. Dit werd Simons’ eerste solo hit in Amerika. Het nummer werd een nummer één hit in de U.S dance hitlijst. Enkele weken later werd bekend gemaakt dat de tweede single van Will.i.am zijn album #willpower “This is love” zal heten. Later bevestigde hij dat dit een samenwerking ging worden met de Nederlandse zangeres Eva Simons. Dit nummer zorgde voor Eva Simons’ haar wereldwijde doorbraak. Later in 2012 kwam het nummer Renegade uit, de tweede single van Simons’ eerste album.

In 2012 was Eva Simons ook te zien als het voorprogramma van LMFAO en was ze te zien op enkele festivals in Europa en Amerika. In juli 2012 kwam het nummer I Need More dat een samenwerking is met Apster. Eva maakte ook bekend dat haar eerste studioalbum in 2013 zal uitkomen. Op 15 maart 2013 werd bekend gemaakt dat Simons in het voorprogramma van Beyoncé’s wereldtournee staat, genaamd The Mrs. Carter Show World Tour, dit gaat in samenwerking met Pepsi. Op 22 maart 2013 kwam haar nieuwe single “Chemistry” uit.

In 2014 doet Simons mee als artieste aan The Hit. In dit programma krijgen onbekende songwriters de kans een mogelijke hit te schrijven voor reeds bekende artiesten. Hieruit volgde de single Celebrate the rain. Het nummer behaalt de 1e plaats in de Nederlandse Itunes-charts. Op 28 april 2014 wordt de officiële video van het nummer gepresenteerd via Spinnin’ Records. Het betreft een internationale lancering.

Eva Simons is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Eva Simons Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten