Project Description

Erwin Olaf

De Nederlandse fotograaf Erwin Olaf werd in juli 1959 in Hilversum geboren als Erwin Olaf Springveld. Erwin Olaf volgde de School voor de Journalistiek in Utrecht, waar hij kennismaakte met de fotojournalistiek. In 1981 studeerde hij af als schrijvend journalist.

Na zijn studie liep Erwin Olaf stage bij fotograaf André Ruigrok, waar hij alles over nieuws- en studiofotografie leerde. In 1982 vestigde Erwin Olaf zich als zelfstandig fotograaf. Bepalend voor zijn ontwikkeling was choreograaf en fotograaf Hans van Manen, die hem hielp met het opzetten van een eigen studio.
Erwin Olaf debuteerde begin jaren tachtig als journalistiek fotograaf, maar hij specialiseerde zich al snel in studiofotografie. Hierin ontwikkelde hij een heel eigen humoristische en sensuele stijl, waarmee hij zowel vrij werk maakte als ook vele opdrachten in de culturele, journalistieke en ideële sector uitvoerde.

Vanaf de tweede helft van de jaren negentig werkte Erwin Olaf ook voor tal van grote, internationale adverteerders. Olaf fotografeerde wereldwijde campagnes voor onder andere Diesel, Heineken, Microsoft en Nokia. Enkele van deze campagnes werden met prestigieuze prijzen bekroond.

Erwin Olaf is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Erwin Olaf Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers