Project Description

Eric Corton

Eric Corton is geboren in Oosterbeek op 11 januari 1969. Eric Corton is een Nederlandse zanger, acteur, stemacteur, presentator en diskjockey.

Eric Corton speelde en zong voor diverse bandjes, waaronder het inmiddels opgeheven Trio en Tacker. Eric werd opgeleid tot acteur op de Toneelschool.

Eric Corton was in 1995 te zien in de Veroica-serie 20Plus. Tijdens opnames van die serie, ontmoette Eric Corton actrice Diana Sno. Dit is nu de vrouw van Eric. Eind jaren 90 presenteerde Eric het muziek programma ’t Dak Eraf. Dit deed hij voor Veronica.

In 2005 begon hij voor omroep BNN. Daar is hij onder meer de voice-over van het programma Try Before You Die en hij presenteert op 3FM That’s Live. Eric was in 2006 op de tv te zien, in het BNN-programma Kannibalen. Vanaf 2007 presenteerde hij bij de VPRO het autoprogramma De Garage. In 2008 was Eric Corton vier avonden per week op 3FM het programma 3VOOR12RADIO. Verder is Eric ook de vaste stem in de reclames van Super de Boer. Op 14 januari 2011 ontving hij de Pop Media Prijs. De jury betitelde hem als een “Muzikant, dj, programmamaker, tv-presentator en boven alles een voorvechter van alternatieve muziek – ook muziek die je op een zender als 3FM niet vaak hoort” en roemde hem om zijn “sterke betrokkenheid met muzikanten, die zich hoor- en zichtbaar bij hem op hun gemak voelen” en zijn “brede smaak, en zijn grote hart voor bands van Nederlandse bodem”.

Eric Corton wilde meer tijd aan zijn gezin besteden, vandaar dat hij sinds 26 mei 2011 gestopt is met het presenteren van 3VOOR12RADIO.

Eric Corton speelt de rol van John de Weerdt in seizoen 2 en 3 van de hit serie Penoza.

Op 13 augustus 2013 presenteerde hij op Radio 1 voor het eerst een uitzending van Met het Oog op Morgen.

Eric Corton reisde met het Rode Kruis naar Burundi om verslag te kunnen doen voor 3FM Serious Request over de ernst van kindersterfte door diarree.

Eric Corton is te boeken als DJ tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Eric Corton Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten