Project Description

Spreker Erben Wennemars

Erben Wennemars is een echte sprinter. Hij doet alles in het leven het liefst zo snel mogelijk. Zijn enthousiasme en gedrevenheid waren op het ijs altijd duidelijk waarneembaar. Zijn slag, zo kenmerkend, krachtig, ongeduldig en getergd. Zijn wil om te winnen was overduidelijk. Hij wilde altijd en overal een winnaar zijn.

Erben Wennemars heeft jarenlang gedomineerd op de korte afstanden. Vanaf 1998 behoorde hij tot de absolute top. Samen met Jan Bos was hij de troef op de Olympische Spelen in Nagano in datzelfde jaar. Echter door een vervelende val, hij werd meegenomen door de val van Grunde Njos, kwam hij niet tot een goede prestatie. Zijn eerste grote internationale succes boekte Erben in 2003. Hij werd Wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter. Een jaar later werd hij Wereldkampioen Sprint, welke hij in 2005 prolongeerde. In 2004 werd hij vanwege zijn prestaties geëerd met de titel ’Sportman van het Jaar’. In 2006 won hij individueel Olympisch Brons op de 1.000 meter en op de ploegenachtervolging met Kramer, Verheijen, Ritsma en Tuitert.

Erben is na zijn schaatscarrière aan de slag gegaan als communicatiemanager bij Randstad. Tevens richtte hij in 2012 Erbens Natuurijs op, biologisch yoghurtijs, waarbij hij met de winst het Jeugdsportfonds ondersteunt.  Inmiddels is Erben het vaste gezicht bij de NOS Studio Sport rondom de schaatswedstrijden. Daarnaast hij is elke maandagavond te beluisteren bij het radioprogramma BNN Today. SportsSpeakers heeft een exclusieve samenwerking met Erben Wennemars. Indien u meer achtergrond informatie zoekt over Erben, kunt u ook een kijkje nemen op zijn website.

Erben is te boeken als spreker tijdens evenementen bij Target Bookings.

Prijsklasse

€ 3.000 tot € 6.000

Erben Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht sprekers