Project Description

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme is geboren in Warnsveld op 7 oktober 1967. Ellen ten Damme is een Nederlands zangeres en actrice.

Ellen ten Damme zingt verschillende soundtracks van films in waaronder Honneponnetje. Ze zong voor deze film de single Trust In A Feeling in onder de naam Ellen D. Als zangeres treedt ze op met de band Soviet Sex, waar ook de schilder Peter Klashorst deel van uitmaakt. Solo heeft ze vijf albums uitgebracht: Kill Your Darlings (1995), I Am Here (2001), Impossible Girl (2007), Durf jij? (2009) en het Regende Zon (2012). In 2002 had ze een hit met het nummer Vegas, waarbij ze in de clip gekleed in bruidsjurk zoent met Katja Schuurman.

Ten Damme is zeer bekend in Duitsland dankzij rollen in veel (televisie)films. Ze spreekt en zingt vrijwel accentloos Duits. Op 12 maart 2005 nam Ten Damme met het door Udo Lindenberg gecomponeerde Plattgeliebt deel aan de voorrondes van het Duitse Nationale Songfestival dat ze niet won. De titel van het lied was oorspronkelijk Plattgefickt (‘platgeneukt’), maar van hogerhand werd vriendelijk doch dringend verzocht de titel te wijzigen, en werd het Plattgeliebt. Het lied is een anti-oorlogslied gericht tegen Bush en zijn beleid inzake Irak. Ten Damme was ook te zien in een filmpje dat werd afgespeeld tijdens het optreden van Rowwen Hèze toen ze het beroemde De klompendans speelde. Het filmpje sloeg erg aan.

In het kader van het Carré WereldZomerFestival heeft Ellen ten Damme van 5 tot en met 30 augustus 2009 opgetreden in de speciaal rondom haar gemaakte internationale circusshow Cirque Stiletto. De regie was in handen van Stanley Burleson. Daarna volgde de theatertour Durf jij? met een gelijknamige cd. Hierin zingt ze Nederlandstalige liedjes die geschreven zijn door onder anderen dichter Ilja Leonard Pfeijffer. Voor de beide voorstellingen ontving ze in datzelfde jaar de Gouden Notekraker. De cd kwam uit op 13 november 2009 en ontving in het najaar van 2010 goud.

In 2010 nam Ten Damme ook deel aan het tweede seizoen van het EO-programma De Mattheus Masterclass waarin niet-klassiek geschoolde artiesten een deel van Bachs Matthäuspassion uitvoeren in de St. Vituskerk in Hilversum.

Ellen ten Damme is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Ellen ten Damme Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten