Project Description

Edsilia Rombley

Edsilia Francisca Rombley is geboren in Amsterdam op 13 februari 1978. Edsilia Rombley is een Nederlands zangeres, die vooral bekend werd door haar deelname aan de Soundmixshow en het Eurovisiesongfestival. Haar ouders hebben een Caribische achtergrond (Aruba en Curaçao).

In 1998 doet Edsilia mee aan het Eurovisiesongfestival in de UK. Ze behaalt de vierde plek. Het grootste Nederlandse succes sinds Teach-In in 1975. Het songfestivalnummer ‘Hemel & Aarde’ wordt geschreven door door Fluitsma & Van Tijn. De zangeres behaalt de 10e plek in de Mega Top 50 met de single.

In 2011 viert de zangeres het 15 jarige bestaan van haar carrière met het verzamelalbum Uit Mijn Hart. Op het album staat het duet met Ruth Jacott ‘Uit Het Oog Niet Uit Mijn Hart’. Het is een lang gekoesterde wens van Rombley om met Ruth Jacott een nummer op te nemen.

Edsilia Rombley brengt in het voorjaar van 2013 haar album Sweet Soul Music uit. Het album bevat soulklassiekers die ze opgenomen heeft met het Metropole Orkest. Voor de repertoire keuze heeft Edsilia de hulp ingeroepen van muziekkenner Leo Blokhuis, net als Edsilia een grote soulliefhebber. Het album is geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis en ook de stemmen van haar muzikale zussen Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis zijn te horen. Daarnaast zingt Edsilia een duet met Ruben Hein.

Edsilia Rombley is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Edsilia Rombley Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten