Project Description

Douwe Bob

Douwe Bob is geboren als Douwe Bob Posthuma, Douwe Bob is geboren op 12 december 1992 in Amsterdam. Douwe Bob is een Nederlands singer-songwriter. Hij won in augustus 2012 de eerste editie van de door Giel Beelen bedachte talentenjacht op televisie. De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

In 2012 deed Douwe mee aan de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. Hierin speelde hij de liedjes Standing here helpless, Icarus en, in de finale, Multicoloured angels. Bij dit laatste nummer werd hij begeleid door de begeleidingsband van Tim Knol. Hij won de finale en bracht hierop volgend het nummer Multicoloured angels uit op single. Het nummer bereikte de 17e plaats in de Top 40. Die zomer was Douwe Bob onder meer te zien op Sziget in Boedapest en Songbird in Rotterdam.

Zijn debuutalbum, Born in a storm, verscheen op 3 mei 2013. Het merendeel van de nummers is geschreven tijdens een vakantie in Marokko met Matthijs van Duijvenbode, voorheen begeleider van onder andere Tim Knol en Anne Soldaat en Jan Peter Hoekstra, voorheen Krezip. Het album verscheen op zijn eigen label Sweetheart of the Rodeo, dat hij vernoemde naar een legendarisch album van The Byrds.

In juni 2013 speelde Douwe Bob op Pinkpop. Op 28 september 2013 deden Bob en Michael Prins samen een medley bij Toppop3; Close to you/You don’t have to stay.

Eind 2013 kwam de documentaire ‘Whatever Forever: Douwe Bob’ over Posthuma en de relatie tussen zijn vader Simon Posthuma, lid van het designerscollectief The Fool uit op het IDFA. Begin januari 2014 werd de documentaire uitgezonden op Nederland 3.

Douwe Bob is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Douwe Bob Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten