Project Description

Spreker Danny Blind

Dirk Franciscus (Danny) Blind geboren op 1 augustus 1961 te Oost-Souburg. Danny is een Nederlandse voormalig profvoetballer van Sparta, Ajax en het Nederlands elftal. Hij had diverse functies bij AFC Ajax, waar hij zowel voetballer, trainer als directielid was.

Danny Blind rondde zijn havo opleiding af en begon toen zijn voetbal carrière als rechterverdediger bij Sparta Rotterdam. Blind debuteerde op 29 augustus 1979 in het betaalde voetbal bij Sparta, waar hij zeven seizoenen onder contract stond.

Technisch directeur van Ajax, toen der tijd was dat Johan Cruijff, heeft Danny Blind naar Ajax gehaald in 1986. Vanaf het seizoen ’92-’93 speelde Danny Blind als centrale verdediger in Amsterdam.

Bij Ajax bouwde Danny een erelijst op die uniek is in het internationale voetbal. Danny won alles wat er te winnen valt voor een club. Zo won Blind onder Ajax meer dan vijf landstitels, vier nationale bekers, de Champions League, de Europa Cup II, de UEFA-beker en natuurlijk de Wereldbeker. Dit is een fantastische prestatie, vandaar dat dit uniek is.

Danny Blind nam in 1999 afscheid als speler van Ajax, maar ging in de directie verder.

Danny Blind is een trots vader van zijn zoon Daley. Daley Blind debuteerde in december 2008 in het eerste team van Ajax. Sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954 zijn Danny en Daley Blind de eerste vader en zoon die uitkwamen voor Ajax.

Danny Blind is te boeken als spreker tijdens evenementen bij Target Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Danny Blind Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht sprekers