Project Description

Dagvoorzitter Roelof Hemmen

Roelof Hemmen is geboren in Hoeksche Waard op 3 april 1963. Roelof Hemmen is een Nederlandse presentator in dienst van RTL Nieuws en BNR Nieuwsradio.

Na zijn havo te hebben afgerond, ging Roelof Hemmen een enige tijd Frans en Nederlands studeren aan de Lerarenopleiding Delft. Achteraf vond Roelof dit helemaal niets en begon een opleiding als leerling verslaggever bij de Zoetermeersche Courant. Later werd Roelof Hemmen stadsverslaggever bij de Haagsche Courant waar hij zich vooral bezig hield met misdaadverslaggeving. Na twee jaar voor De Telegraaf te hebben gewerkt, begon hij bij het RTL Nieuws. Roelof Hemmen begon eerst als bureauredacteur, later werd hij junior verslaggever, parlementair verslaggever, algemeen verslaggever en presentator! Al vanaf 2003 is Roelof vaste presentator van het Half Acht Nieuws. In de loop der jaren vormde Roelof Hemmen een duo met Loretta Schrijver, Mariëlle Tweebeeke en Margreet Spijker.

Roelof Hemmen trouwt op 18 september 2005 met Marjon van Rijn, regisseuse bij RTL Nieuws. Van Rijn overleed op 23 december 2010 aan de ernstige gevolgen van darmkanker. Vanaf 1 december 2010 presenteerde Hemmen het nieuws daardoor niet meer. Rick Nieman en Antoin Peeters namen tot Hemmens terugkeer op 24 januari zijn taak over. Hemmen heeft sinds 2012 een relatie met een andere vrouw, ook Marjon geheten. Zij is visagiste bij diverse televisieprogramma’s.

Roelof Hemmen is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Roelof Hemmen Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren