Project Description

Presentatrice Mirella van Markus

Van Goedemorgen Nederland tot Over leven met…; Mirella van Markus heeft een brede belangstelling, die zich de laatste tijd steeds verder toespitst op zorg en maatschappij.

Vanaf najaar 2013 is Mirella als een van de vaste gezichten van het populaire SBS6 programma Hart van Nederland te zien.

Al tijdens haar studie Communicatiewetenschap ontdekt Mirella van Markus het programma maken bij Studenten TV (Salto, lokale omroep Amsterdam). Aansluitend werkt ze vanaf 2001 als researcher bij Bromet & Dochters, waar ze met Frans Bromet series maakt voor o.a. de VPRO, Humanistische Omroep en de NCRV en zich ontwikkelt tot camera-journalist (camjo).

In 2006 wordt ze gevraagd de presentatie van Goedemorgen Nederland te doen, een uitgelezen kans om de meest uiteenlopende mensen te interviewen – het onderdeel van het programma maken waar ze het meest van houdt. Hiernaast presenteert ze voor de KRO Het lab, Boer trouwt vrouw, Surviving nature en de hoog gewaardeerde serie De Italiaanse droom.

Vanaf 2009 is Mirella een van de nieuwe gezichten van het dagelijkse TELEAC-programma Helder en presenteert zij vanaf voorjaar 2010 voor diezelfde omroep Het Academisch Ziekenhuis op Nederland 1.

Vanaf 2011 gaat TELEAC op in de NTR, waarvoor ze het programma Over leven met kanker presenteert. Komend voorjaar start een nieuwe Over leven met…-reeks.

Daarnaast presenteerde ze voor RTL7 de talkshow &Talk, voor RTL4 Klus je rijk en samen met Anita Witzier de korte reeks Mooie mensen in de zorg.

Mirella van Markus is sterk maatschappelijk betrokken en vooral de medische wereld en de gezondheidszorg hebben haar grote belangstelling. Het is een van de thema’s in de persoonlijke documentaire waar ze momenteel aan werkt (uitzending najaar 2013, NTR).

Een geheel andere kant van haar toch al veelzijdige talent is maandelijks te vinden in Filosofie Magazine, waarvoor zij als columniste telkens een dilemma uit haar eigen leven voorlegt aan een filosoof en vervolgens met lezers bediscussieert via Twitter.

Mirella van Markus is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Mirella van Markus Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatrice