Project Description

Dagvoorzitter Max Westerman

Max Westerman is geboren in Arnhem op 3 januari 1958. Max Westerman is een Nederlandse journalist die ruim 15 jaar verslag deed als correspondent voor het RTL Nieuws vanuit Amerika, New York.

Max Westerman is ooit tijdens zijn vakantie postjongen bij de Verenigde Naties geweest, maar de geplande twee weken liepen uit op één jaar. Max ging later politicologie en journalistiek studeren in New York aan de Columbia Universiteit, hij kreeg toen een baan bij het Amerikaanse tijdschrift Newsweek. In de jaren daarna schreef Max Westerman artikelen voor The New York Times, The Wall Street Journal en het Nederlandse Elsevier.

Westerman begon in 1989 bij RTL Nieuws, eerst als verslaggever in Europa, en even later in 1991 als correspondent in Amerika. Tijdens zijn correspondentschap mocht Max Westerman onder meer verslag van Clintons presidentschap. In de jaren 2000 en 2004 mocht Max ook verslag doen over de gewonnen verkiezingen van Bush. Max Westerman presenteerde ook minder leuke dingen, zo deed hij verslag over de aanslagen op 11 september 2001 en de ramp in New Orléans die werd veroorzaakt door Orkaan Katrina. Erik Mouthaan heeft zijn baan als correspondent voor RTL Nieuws overgenomen sinds 1 augustus 2006.

Max Westerman heeft vanaf 2004 een aantal eigen programma’s gemaakt, Max and the City en Max in alle Staten, waarin hij dieper in kon gaan op verschillende aspecten van de Amerikaanse samenleving. In 2002 bracht hij zijn eerste boek Max & the City uit, een verzameling korte verhalen over zijn (journalistieke) leven in New York.

Max Westerman maakte in 2008 de televisieserie Westerman’s Nieuwe Wereld, waarin hij Nederland met Amerika vergelijkt.

Max Westerman is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Max Westerman Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren