Project Description

Dagvoorzitter Marc-Marie Huijbregts

Marc-Marie Huijbregts is geboren in Tilburg op 21 december 1964. Marc-Marie Huijbregts is een Nederlands cabaretier, acteur en televisiepresentator.

Na de havo studeerde Huijbregts personeelswerk in Breda, maar al snel zocht hij zijn geluk in de musicalwereld. Hij solliciteerde bij de musical Company en werd aangenomen. Hierna volgden rollen bij andere musicals, het toneel, de opera en in televisieseries.

Eind 1998 ontmoette Marc-Marie Huijbregts Raoul Heertje bij een presentatiecursus, die hem uitnodigde om mee te doen aan een open-podiumavond bij de Comedytrain. Huijbregts leerde daar om als zichzelf op het podium te staan en niet als een acteur die een rol speelt. Ruim een jaar later stond hij in de finale van Cameretten 1999 die hij met overmacht won. Huijbregts kreeg tijdens de halve finale al een staande ovatie, iets dat nog nooit was voorgekomen tijdens het Cameretten-festival. Later in dit jaar begon Marc-Marie Huijbregts met het inspreken van tekenfilmkarakters Tommy en Bobby, in respectievelijk de populaire tekenfilmseries Pricess Sissi en Bobby’s Wereld, beide te zien op Fox Kids.

In 2000 ontving hij de Pall Mall Exportprijs, en vervolgens maakte hij in korte tijd carrière met zijn soloprogramma Marc-Marie H. en met zijn optreden in het televisieprogramma Dit was het nieuws van de TROS. In 2001 tekende Huijbregts een contract met de KRO voor het maken van talkshowachtige televisieprogramma’s, waarna hij het live uitgezonden Marc-Marie Rechtstreeks aakte. Dit programma had helaas geen succes en verdween al snel weer van het scherm. Dit kwam doordat er vernietigende recensies in de media verscheen. Tevens speelt hij de rol van Sorrypiet in Het Sinterklaasjournaal.

Op 22 september 2004 mocht Huijbregts de eerste VSCD Cabaretprijs in ontvangst nemen. Hij kreeg de prijs voor het ‘meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen’. In 2005 deed hij mee aan het televisieprogramma Wie is de Mol?. Hij ontmaskerde Yvon Jaspers als Mol, waardoor hij de winnaar werd van het programma. Iedere vrijdag is hij vaste tafelgast bij het VARA-programma De Wereld Draait Door. Marc-Marie Huijbregts maakte tijdens een uitzending op 13 februari 2009 bekend dat hij al ruim tien jaar een pruik droeg, Marc-Marie noemde deze pruik zijn ‘cavia’.

De KRO maakte in 2006 een remake van de hitserie uit 1969 ‘t Schaep met de 5 Pooten. Huijbregts speelde Lukas Blijdtschap. Hier kwam nog een vervolgserie van, ‘t Vrije Schaep, die begin 2009 bij de KRO werd uitgezonden. Ook hier speelde Marc-Marie Huijbregts in mee, twee jaar later vertolkte hij deze rol wederom in ‘t Spaanse Schaep.

Eind 2007 presenteerde Huijbregts samen met Yvon Jaspers het KRO-programma Kerst met Marc-Marie en Yvon.

Vanaf september 2009 presenteerde Huijbregts voor de NCRV het nieuwe programma Marc-Marie in ‘t Wild. Hij ging daarin op zoek naar gevaarlijke dieren op de Afrikaanse savanne. In elke aflevering spoorde hij een wild dier op en kreeg hij de opdracht om dit zo dicht mogelijk te benaderen. Als bewijs dat het gelukt was, moest hij met het dier op de foto.

In augustus 2010 werd bekend dat Huijbregts Gerard Joling zou gaan vervangen bij de zaterdagavondshow op SBS 6.

Huijbregts valt op door zijn hoge stem. Hij heeft een geschoolde contratenorzangstem, iets wat niet vaak voorkomt, zeker niet bij cabaretiers. Hij is in 2004 getrouwd.

In november 2013 distantieerde Huijbrechts zich van de Zwarte Piet-traditie. Hij speelde jarenlang de Sorry Piet maar nadat er een discussie was losgebarsten in Nederland over zwarte piet en discriminatie wilde hij alleen nog Sorry Piet spelen met een paar vegen op zijn gezicht. Sorry Piet kwam niet terug op tv.

Marc-Marie Huijbregts is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Marc-Marie Huijbregts Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren