Project Description

Dagvoorzitter Marc Klein Essink

Marc Cornelis Reindert Klein Essink is geboren in Naarden op 18 maart 1960. Marc Klein Essink is een Nederlands acteur en televisiepresentator. Marc studeerde na het Atheneum twee jaar lang de Nederlandse taal- en letterkunde en daarna van 1986 tot 1988 Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Marc Klein Essink werft bekendheid bij het grote Nederlandse publiek op het moment dat hij een doktersjas aan trekt, en de rol van Jan van de Wouden speelt in de succesvolle serie Medisch Centrum West. Begin jaren negentig schittert Marc naast Carine Crutzen, wederom in de rol van arts, in de miniserie De brug. Daarna is hij als verslaggever Berend van Zuilen te zien in de dramaserie Coverstory, waarvan een aflevering op het Nederlands Film Festival wordt vertoond.

Marc Klein Essink krijgt de kans om als presentator aan de slag te gaan en hierover twijfelt hij geen moment. Hij krijgt de kans om populaire spelshows als De Staatsloterijshow, voorheen de 100.000 gulden show, levert hem grote verdiensten op. Na acht jaar heeft Marc er genoeg van gehad en in 2002 maakt hij de overstap nar NET5, waar hij zo’n tien jaar na Medisch Centrum West, opnieuw een vaste rol krijgt in een ziekenhuisserie.

Marc schakelt moeiteloos over van televisie naar theater, dat is te zien als hij de rol van Bram van der Vlugt overneemt in de toneeladaptatie van Max Havelaar. Kort hierna volgde de voorstelling Moordspel, uitgevoerd door Het Thriller Theater. Daarin zet Marc tegenover Waldemar Torenstra een waardige rol neer als toneelschrijver die zich langzamerhand ontpopt tot psychopaat.

Hein van der Heijden en Marc Klein Essink nemen in 2008 het initiatief om het stuk De Batavia op te voeren. Eind 2009 is Marc te zien naast Isa Hoes in de toneelversie van De Gelukkige Huisvrouw.

Begin 2014 houdt Marc Klein Essink zich bezig met het presenteren van BankGiro Loterij Kluizenspel op SBS6.

Marc Klein Essink is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Marc Klein Essink Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren