Project Description

Dagvoorzitter Leo Blokhuis

Leo Blokhuis is geboren in Zevenbergen op 16 oktober 1961. Leo Blokhuis is een Nederlands expert op het gebied van popmuziek. Hij is grafisch ontwerper van beroep, maar bovendien werkzaam als samensteller van diverse radioprogramma’s en presentator van televisieprogramma’s en schrijver van artikelen voor Revolver, Nieuwe Revu en VARA TV Magazine. Verder presenteert hij wekelijks een radioprogramma op KX Radio. Samen met Mart Smeets maakt hij wekelijks het radioprogramma For the Record. Elk jaar maakt hij in oktober of november met Matthijs van Nieuwkerk het late-night-programma Nacht van de Popmuziek en in december de Top 2000.

Blokhuis is zoon van een Nederlands-gereformeerd predikant en groeide op in een gezin met acht kinderen. Hij groeide op in Wezep maar verhuisde later naar Schiedam toen zijn vader daar predikant werd. Pas op de middelbare school maakte hij kennis met popmuziek. Tijdens zijn studie aan de Evangelische School voor de Journalistiek in Amersfoort liep hij stage bij de EO die hem vervolgens in vaste dienst nam. Bij de EO mocht Blokhuis het programma Muziekmotief op radio 3 samenstellen. Na zijn tijd bij de EO werkte hij enkele jaren bij de VARA, waar hij onder meer betrokken was bij de 2 Meter Sessies. Tegenwoordig is hij muzieksamensteller voor Radio 2.

Bij het grote publiek is hij vooral bekend als jurylid Don Leo Blokhuis bij het televisieprogramma Top 2000 à Go-Go en medewerker van De Wereld Draait Door. Daarnaast is hij (co-)auteur van een aantal boeken over popmuziek en vertaalde hij een tweetal christelijke boeken uit het Engels, Het gewijde dagboek van Adrian Plass en de opvolger daarvan, Het tweede gewijde dagboek van Adrian Plass. Van 1986 tot 1993 was hij werkzaam voor het aan Youth for Christ verbonden jongerentijdschrift Aktie; van juni 1989 tot februari 1990 als eindredacteur, daarna tot juni 1993 als hoofdredacteur.

Ook maakte hij samen met zijn vriendin (inmiddels vrouw) Ricky Koole de theatervoorstelling Harmonium, waarin zij vergeten liedjes en componisten onder de aandacht trachten te brengen. Ricky zingt, onder begeleiding van de gitaristen Wouter Planteijdt en Eric van Dijsseldonk, en Leo vertelt verhalen uit de popgeschiedenis. Met deze muzikale missie trokken zij in 2007-2008 volle zalen. In 2009-2010 zijn Blokhuis en Koole met een vervolg gekomen op deze missie, genaamd Laagland. Naast deze live voorstellingen stellen Leo Blokhuis en Ricky Koole ook verzamel-cd’s samen met “vergeten” liedjes onder de subtitel Songs We Shouldn’t Forget. In 2009 de eerste getiteld Sleeping Beauties, daarna volgde in 2010 Lost & Found en in 2011 Back on Track.

Leo Blokhuis is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Leo Blokhuis Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren