Project Description

Presentatrice Katja Schuurman

Katja Schuurman is geboren in Bunnik op 19 februari 1975. Katja Schuurman is een Nederlands actrice, zangeres en presentatrice.

Katja speelde in 2003 een hoofdrol in de film Interview van Theo van Gogh samen met Pierre Bokma. In 2004 volgde de jongerenproductie Cool, eveneens van Theo van Gogh. Een jaar na de moord op Theo van Gogh presenteerde Katja de BNN-documentaire Prettig Weekend, ondanks alles. Hierin deed journalist Stan de Jong een politieonderzoek. Dit was haar eerste documentaire, maar sindsdien is Katja Schuurman steeds vaker betrokken bij het maken van programma’s.

In december 2005 bracht Katja Schuurman een nieuw kerstnummer uit: Ho ho ho, dit deed Katja in samenwerking met De Jeugd van Tegenwoordig. Dit lied is opgenomen voor het prograamma, Katje vs Bridget. Hierin strijden Katja Schuurman en haar college Bridget Maasland, om wie de beste sportvrouw, zakenvrouw, stand-upcomedian en grootste kindervriend is. Hiervoor moesten zij allebei een kerstsingle opnemen. Bridget Maasland deed dit samen met Jan Smit. Degene die met de hoogste hit notering won deze hilarische opdracht. Katja Schuurman won dit ruimschoots, zij eindigde op de 32e plek in de hitlijst terwijl Bridget en Jan Smit er niet eens in stonden.

Katja Schuurman nam in 2006 het initiatief tot het oprichten van de Stichting Return to Sender, een fair trade organisatie. Samen met Tessa Vos en Maarten van Huijstee werd deze stichting opgericht. Katja is nog steeds voorzitter van deze stichting.

In mei 2008 werd bekend dat Schuurman in september van dat jaar zou overstappen naar NET 5. Ze speelt daar in 2009 samen met Bracha van Doesburgh en Eva Van Der Gucht in de serie S1NGLE, gebaseerd op de gelijknamige krantenstrip. In 2009 presenteerde zij samen met Daphne Bunskoek het praatprogramma De Tafel van 5, gebaseerd op het Amerikaanse programma The View. Vanwege lage kijkcijfers werd dit programma na vier weken gestopt.

Katja Schuurman is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Katja Schuurman Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatrices