Project Description

Dagvoorzitter Joris Linssen

Joris Linssen is geboren in Nijmegen op 28 januari 1966. Joris Linssen is een Nederlands presentator, entertainer en regisseur.

Als scholier voelde Joris zich een anarchist. Hij zat in de vijfde klas van het Atheneum en mocht in de schoolkrant niet zijn eigen teksten schrijven, hier was hij het niet mee eens en gooide een rookbom in de school als protest. Joris moest zijn Atheneum op een andere school afgemaakt. Na de middelbare school ging Joris Linssen studeren in Utrecht

Joris begon zijn carrière bij de stadsomroep Utrecht. Linssen ging in 1994 verder bij de NCRV, eerst als redacteur en regisseur, later ook als presentator van de programma’s Taxi, Brok in de keel, Hello Goodbye, Joris Pakket Service en Showroom. In 2006 nam hij deel aan De Nationale IQ Test. Joris Linssen behaalde tijdens de een IQ-score van 126.

Joris Linssen heeft ook succes gehad met zijn parodie op de volkszanger, de Utrechtse Ome Cor (ontstaan in 1990), waarmee hij onder andere op het Lowlands-festival stond. Hij vormde in 2000 met het Amersfoortse smartlappentrio “The Bald & The Beautiful” de groep Caramba, een muzikaal project waarin Mexicaanse mariachinummers worden voorzien van Nederlandstalige teksten. De groep bracht tot op heden vier albums uit: De Laatste Slok (2001), Zo Alleen (2007), Vuur (2010) en Licht (2013). In 2008 toerden ze langs de theaters met de voorstelling Tranen van Geluk. Samen met zijn amateurvoetbalvereniging hebben ze onder de groepsnaam “FC De Buurt” een EK 2008 liedje uitgebracht getiteld De Twaalfde Man.

Joris Linssen is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

[/two_third]
Joris Linssen Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren