Project Description

Dagvoorzitter Jan Slagter

Jan Slagter is geboren in Den Haag op 3 maart 1954. Jan Slagter is een Nederlands omroepbestuurder en televisiepresentator.

Na verschillende opleidingen, waaronder Marketing, Reclame, Communicatie en Financieel Management, gaat Jan Slagter aan de slag als huurkoopmakelaar bij de ABN-AMRO bank. Later werkt Jan als reclamemedewerker voor de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van het Levensverzekeringswezen. Jan heeft een aantal jaren in België gewoond, hierna richt Jan de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland op. Deze stichting heeft als doel het organiseren van projecten die het geestelijk een maatschappelijk welzijn bevordert van mensen met een verstandelijke en/of geestelijke beperking, chronisch zieken en ouderen.

Jan Slagter richt in 2002 Omroepvereniging MAX op. Dit deed Jan omdat hij vond dat er te weinig media-aanbod was voor de 50-plussers. MAX krijgt in 2005 een aspirant status. Op 3 september 2005, zendt zij haar eerste televisieprogramma uit, genaamd Van Nul naar MAX. In september 2010 verwerft MAX haar definitieve erkenning. MAX is een publieke omroeporganisatie en valt onder de koepel Nederlandse Publieke Omroep (NPO). MAX onderscheidt zich een beetje het zelfde als BNN. Zo hebben zij allebei een doelgroep gekozen, niet gebaseerd op traditionele verzuiling, maar op leeftijd. Voor de programma’s van MAX betekent dit onder andere geen muziek onder gesproken woord, geen vloeken en geweld, maar wel muziek uit de jaren 50, 60 en 70 op Radio 5. In 2013 zijn 335.000 leden aangesloten bij MAX. In maart 2013 krijgt MAX een eigen programmagids, getiteld MAX Magazine.

Jan Slagter is behalve directeur ook presentator van o.a. MAX Maakt Mogelijk, MAX Geheugentrainer, Missie MAX, MAX Proms, Carnaval, bloemencorso’s.

Jan richtte in 2006 zijn stichting op, Stichting MAX Maakt Mogelijk is. Met deze stichting is hij met behulp van de kijkers actief in onder andere Oost-Europa op het gebied van de zorg.  Met deze projecten probeert de stichting de leefomstandigheden van ouderen in binnen- en buitenland structureel te verbeteren.

Jan Slagter is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jan Slagter Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren