Project Description

Dagvoorzitter Hanneke Groenteman

Hanna (Hanneke) Groenteman is geboren in Amsterdam op 20 juli 1939. Hanneke is een Nederlands journaliste en televisiepresentatrice.

Hanneke Groenteman werd geboren in de Rivierenbuurt, Geleenstraat, in Amsterdam. Als peuter moest Hanneke, vanwege haar Joodse afkomst, onderduiken. Na de Tweede Wereldoorlog volgde ze het gymnasium aan het Spinozalyceum. Daarna volgde zij de secretaresseopleiding bij Schoevers en studeerde ze enige jaren Frans aan de Gemeenteuniversiteit. Tijdens haar studieloopbaan was Hanneke Groenteman lid van de studentenbeweging Politeia en van de Socialistische Jeugd.

Vervolgens werkte Hanneke Groenteman bij Het Parool, aanvankelijk op de type-afdeling en van 1962 tot 1973 als journalist. Ze werkte vier jaar bij een onderwijsvernieuwingsproject van Co van Calcar. In 1975 ging ze bij de VARA-radio werken. Op 30 april 1980 versloeg Groenteman samen met Stan van Houcke voor de Vara de rellen rond de inhuldiging van prinses Beatrix tot koningin. Hun beider verslaggeving zorgde voor hevige verontwaardiging en Kamervragen.

Even later stapte Hanneke Groenteman over naar de VPRO, hier ging zij zeven jaar lang het VPRO-kunstprogramma De Plantage presenteren. In 1998 presenteerde Hanneke voor de VPRO, het programma Zomergasten. In het seizoen 2004-2005 was ze een van de presentatoren van B&W.

Vanaf 2007 presenteert Groenteman het programma ‘Sterren op het Doek’ voor Omroep MAX.

Dagvoorzitter Hanneke Groenteman is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Hanneke Groenteman Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren