Project Description

Presentator Frénk van der Linden

Frénk van der Linden is geboren in Hillegom op 14 oktober 1957. Frénk is een Nederlandse journalist die werkt voor onder meer Nieuwe Revu, NRC Handelsblad, NCRV-televisie, VARA en de Volkskrant.

Frénk van der Linden staat binnen zijn vakgebied bekend als specialist in het interviewen, zo heeft hij vanaf 1980 inmiddels al honderden mensen uitgebreid geïntervieuwd voor krant, televisie en radio.

Frénk van der Linden publiceerde sinds eind jaren 70, talloze interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, zo oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor de vraaggesprekken in NRC Handelsblad.

Frénk van der Linden is door zijn circa 50 interviews met onder andere, Freddy Heineken, Frits Bolkestein, Jan Wolkers en Johan Cruijff, omschreven als ‘een interviewbijbel’. Dit werd allemaal verwerkt in een bundel genaamd Tot op het Bot – gesprekken over ziel & zaligheid. Laten we eerlijk zijn, was een tweede verzameling, 25 jaar spraakmakende gesprekken. De Volkskrant: ‘Frénk van der Linden is de gelijke geworden van legendarische interviewers als Bibeb en Ischa Meijer’.

Frénk van der Linden publiceerde in 2007 zijn debuutroman De Steniging. Samen met regisseur Gisèla Mallant maakte Frénk de documentaire ‘Verloren Band’, dit gaat over de veertig jaar durende koude oorlog tussen zijn ouders na hun scheiding. Nu is Frénk van der Linden regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door. Ook geeft hij masterclasses interviewtechniek op scholen en redacties van kranten, tijdschriften en radio/televisieprogramma’s.

Frénk van der Linden is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Frénk van der Linden Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren