Project Description

Dagvoorzitter Claudia de Breij

Claudia de Breij is geboren in Utrecht op 13 maart 1975. Claudia is een Nederlandse radio-dj, cabaretier, auteur, zangeres en presentatrice.

Claudia de Breij presenteerde haar laatste radioprogramma op 26 april 2007, dit was omdat zij de overstap wilde maken naar de televisie. In de zomer van 2007 presenteerde Claudia een aflevering van het programma, Wat Heet. Later, in 2007 en 2008 presenteerde Claudia de Breij de personalityshow, Thank God It’s Friday!. Claudia de Breij presenteerde ook De Wereld Draait Door, maar dit stopte ze vanwege haar zwangerschap en andere werkzaamheden. In oktober 2008 keerde ze weer terug op de radio bij npo 3FM. In het voorjaar van 2009 volgt een tweede studioalbum, getiteld Samen wakker worden, ergens heen, lekker eten en weer slapen.

In september 2009 begint het nieuwe televisieprogramma Claudia op Vrijdag, wat ze presenteert vanuit haar eigen huis. Naast al deze werkzaamheden toert de Breij nog altijd door het land met haar cabaretprogramma’s. Op 21 oktober 2009 werd bekend dat de Breij in de prijzen viel bij de door Veronica Magazine ingestelde Miskend Talent Award. Ze behaalde de meeste stemmen in de categorie vrouwelijke radio-dj. Maurice de Hond onderzocht in opdracht van het blad welke van radio/tv bekende Nederlanders het publiek het minst leuk vond. Op de website van het Magazine kon men stemmen op 24 kandidaten. Veronica wil met deze prijzen de presentatoren een duwtje in de rug geven. Voor de editie 2010 van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd fungeerde De Breij als jurylid.

Claudia de Breij heeft ook meerdere boeken geschreven, in februari 2009 verscheen haar eerste boek, Krijg nou tieten!, over de geboorte van haar zoon. Niet veel later volgt een tweede boek van Claudia de Breij, in oktober 2009 al. Ook schrijft de Breij een column in Avantgarde. Tijdens haar theatervoorstelling Hete Vrede uit 2009 zong De Breij het liedje Mag ik dan bij jou dat hitgevoelig bleek en verscheen in de Radio 2 Top 2000; tevens op haar liedjesalbum Alleen dat in 2013 verscheen.

Haar nummer Mag Ik Dan Bij Jou, dat in 2012 al uitkwam, kwam in 2014 terug in de Top 40, nadat het nummer voorkwam in Ivo Niehe’s TROS TV Show. In deze aflevering werd De Breij ook geïnterviewd. In 2012 is Claudia ook presentatrice van het programma, De Kunst van het Maken.

Claudia de Breij is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Claudia de Breij Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren