Project Description

Charles Groenhuijsen

Carolus Johannes Franciscus (Charles) Groenhuijsen is geboren in Joure op 16 april 1954. Charles Groenhuijsen is een Nederlands journalist en publicist.

Charles volgde aanvankelijk de middelbare school op het Magister Alyinus Gymnasium te Sneek, vervolgens zette hij zijn schoolopleiding voort op Schoonoord in Zeist, hier deed Charles in 1973 eindexamen gymnasium alfa. Charles had altijd al liefde voor dieren, vandaar dat hij twijfelde of hij dierenarts moest gaan worden of toch journalist. Aangezien Charles Groenhuijsen niet zo sterk was in de bèta-vakken, koos Charles voor journalistiek. Groenhuijsen studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, hier werd hij lid van studentenvereniging CS Veritas.

In 1975 stopte Charles zijn studie halverwege omdat hij als redacteur bij het ANP en de Volkskrant kon gaan werken. Even later in 1977 werd hij bij dezelfde krant verslaggever voor Amsterdam en Utrecht.

In totaal heeft Charles Groenhuijsen 23 jaar voor de NOS gewerkt. In juli 2006 werkt Groenhuijsen vanuit een kantoor bij de Wereldomroep in Hilversum, en vanuit zijn huis in Washington, DC als columnist, schrijver, spreker en presentator. Hij schrijft columns voor Kluwer. In 2006 bracht hij het boek Leve Nederland uit. In 2007 publiceerde hij het boek Hoera, een nieuwe president over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008.

Hij presenteerde op televisie de geschiedenisserie Verleden van Nederland. De uitzending door de VPRO was in het najaar van 2008.

Sinds mei 2013 is Groenhuijsen een van de presentatoren van WNL op Zondag.

Groenhuijsen is woonachtig in Bethesda (Maryland), net buiten Washington D.C.. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Charles Groenhuijsen is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Charles Groenhuijsen Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren