Project Description

Jeroen Dubbeldam

Contact Jeroen Dubbeldam via TARGET Bookings (boekingen, media)

Jeroen Dubbeldam won als eerste Nederlander ooit goud gewonnen bij het springen op de Wereldruiterspelen. De olympisch kampioen van 2000 bleef foutloos in de finaleronde.

De 41-jarige Dubbeldam begon met nul springfouten sterk op zijn eigen Zenith SFN, een pas 10-jarige in Nederland gefokte ruin. Bengtsson startte als enige met vier strafpunten.

Daar kwamen voor de 52-jarige Zweed in zijn tweede manche (op Zenith) nog eens zes bij en ook voor Madden (vier strafpunten op Casall Ask) was de titel na twee rondes ver weg. Dubbeldam had er halverwege nog geen balk afgetikt, Dubbeldam wist daardoor dat hij het in eigen hand had; zonder fouten zou de Tukker de nieuwe wereldkampioen zijn.

De Nederlander zette vervolgens ook in de derde ronde een nulscore neer. Delaveau voerde de druk op met een foutloze laatste manche, maar Dubbeldam hield zijn zenuwen in bedwang en bleef zonder strafpunten. Hij volgt zo de Belg Philippe Le Jeune op, die vier jaar geleden in het Amerikaanse Lexington de titel pakte. De Twentse routinier won eerder deze week in Caen samen met Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder al goud bij het teamonderdeel.

Nederland eindigt de Wereldruiterspelen in Caen met de tweede plaats op de medaillespiegel met zes keer goud, drie keer zilver en negen keer brons.

Tijdens de legendarische Olympische Spelen van 2000 in Sydney, won Dubbeldam de gouden medaillle. Aansluitend won hij in 2001 de toonaangevende Grote Prijs van Aachen. Kortgeleden, in 2010, won hij in Canada de Grand Prix van Calgary op het paard Spruce Meadows.

Pers & media voor Jeroen Dubbeldam wordt verzorgd door TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

jeroen.dubbeldam.infoVrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers