Project Description

Cees Korvinus

Cees Korvinus is geboren op 27 februari 1950 in Medan, Indonesië. Cees Korvinus is een Nederlands advocaat gespecialiseerd in strafrecht. Hij is ook voorzitter geweest van de omroepvereniging VARA.

Cees Korvinus studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht, dit deed hij van 1970 tot 1977. In 1977 begon Cees als advocaat en sinds 1999 is hij partner bij Korvinus Abeln advocaten in Amsterdam. Cees verwierf in de loop der jaren nationale bekendheid door het verdedigen van topcriminelen. Daarnaast is Cees Korvinus ook bestuurder van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en is hij docent bij de opleiding VSO-Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA). Cees Korvinus is ook lid van de Advies Commissie Strafrecht van de NOVA en van de Raad van Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 was Cees Korvinus verkiesbaar voor GroenLinks.

Van oktober 2009 tot februari 2011 was Korvinus voorzitter van de VARA, als opvolger van Vera Keur. In het verleden heeft Korvinus bij juridische programma’s van de VARA geadviseerd.

Sinds 1 januari 2011 is Korvinus als partner verbonden aan het kantoor Korvinus Van Roy & Zandt advocaten.

Cees Korvinus is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Cees Korvinus Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers