Project Description

Caroline de Bruijn

Caroline Henriette Leopoldine De Bruijn is geboren in Dordrecht op 31 juli 1962. Caroline de bruijn is een Nederlands actrice.

Caroline De Bruijn groeide op in Valkenswaard en Eindhoven. Caroline kreeg al op jonge leeftijd ballet- en pianoles. Op haar zeventiende trok ze, met een gymnasiumdiploma op zak, naar Amsterdam. Ze voltooide daar een opleiding aan de Nationale Balletacademie en studeerde in de avonduren rechten aan de Universiteit van Amsterdam. In 1986 studeerde ze af in Nederlands Recht. Naast deze opleiding volgde ze al volop toneellessen aan de theateracademie in Amsterdam, zang- en acteercursussen. Voor Caroline de Bruijn werd het al snel duidelijk dat haar toekomst in het acteren lag. Zo speelde ze al mee in diverse toneelstukken en musicals, waaronder Muztheater, Zuidelijk Toneel en het Noord Nederlands Toneelgezelschap.

Caroline was heel af en toe op de televisie te zien met verschillende gastrolletjes. Sinds 1992 speelt Caroline de Bruijn de rol van Janine Elschot in de immens populaire televisieserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Caroline de Bruijn had ook een eigen programma, in 1995 en 1996, Tijd voor vrije Tijd, op Euro7. Tijdens de opnames van Goede Tijden, Slechte Tijden, heeft Caroline de Bruijn haar huidige partner ontmoet. Erik de Vogel, hij speelt Ludo Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden.

In opdracht van Memisa reisden De Bruijn en De Vogel naar Zuid-Afrika en Kameroen, om het aids-probleem aldaar onder de aandacht te brengen. Hun reisverslagen publiceerden zij in het tijdschrift Margriet. In 2000 presenteerde zij, wederom samen met haar partner Erik de Vogel, op RTL 4 het reisprogramma Van hier tot Tokyo.

In 2006 speelde De Bruijn in het theaterstuk: MAMA!.

De Bruijn is bestuurslid van de Stichting NORMA, die zich inzet voor de verdeling van thuiskopie-, leenrecht- en kabelgelden onder acteurs en musici. Op 30 oktober 2010 werd De Bruijn, in het bijzijn van haar partner Erik de Vogel, vanwege haar acteerprestaties en inzet voor diverse goede doelen uitgeroepen tot Stijlvolste TV-persoonlijkheid van 2010.

Caroline de Bruijn is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Caroline de Bruijn Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers