Project Description

Candy Dulfer

Candy Dulfer is geboren op 19 september 1969 in Amsterdam. Candy Dulfer is een Nederlands saxofoniste en de dochter van Hans Dulfer, bekend saxofonist.

Candy Dulfer is de dochter van Hans Dulfer, ook een bekend saxofonist. Al op jonge leeftijd trad ze op met haar vader. Op 11-jarige leeftijd maakte ze haar eerste plaat met hem.

In 1987 speelde Dulfer in het voorprogramma van Madonna in het Feyenoord-stadion in Rotterdam. Later vroeg ook Prince haar om op te treden in zijn voorprogramma voor zijn concerten in Nederland. Drie dagen voor het optreden zei Prince Funky Stuff onverwachts af. Na een boze brief van Dulfer, mocht ze een nummer met hem spelen, dat zo’n indruk op Prince maakte dat hij haar vroeg om met hem aan enkele projecten in de Verenigde Staten te werken. In het jaar 1989 maakte Candy Dulfer enkele nummers met Dave Stewart, gitarist van Eurythmics. Eén van deze nummers, Lily was here, de titeltrack van de Nederlandse speelfilm De Kassière, werd eind 1989 een nummer 1-hit in Nederland.

Een jaar later verscheen een debuut soloalbum, getiteld Saxuality. Op dit album, waarvan er wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank gingen, stonden enkele grote hits. In 1993 verscheen het album Sax-A-Go-Go, de gelijknamige single werd op Radio 3FM de eerste megahit, gevolgd door Big Girl in 1995 (de titel Big Girl was een knipoog naar een vroeger album van haar vader, dat Big Boy heette). Tussen al haar eigen promoactiviteiten door speelde Dulfer opnieuw met grootheden als Prince en Van Morrison tijdens hun concerten. Ook speelde zij mee op enkele Prince-producties. Het vierde studioalbum For The Love Of You zag in 1996 het levenslicht en bevatte bijdragen van o.a. Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis. Het album werd een succes in Nederland, Japan en de VS. Opnieuw toerde Dulfer de halve wereld rond om haar nieuwe materiaal te promoten. In de navolgende jaren volgden de albums Girls Night Out, Live in Amsterdam en Right In My Soul, met wisselend succes. In 2005 speelde Dulfer mee op enkele nummers van het album Grip van Lohues & the Louisiana Blues Club. Dulfers nieuwe studioalbum Candy Store werd op 22 juni 2007 uitgebracht door haar nieuwe platenmaatschappij Heads up international, een van de toonaangevende hedendaagse jazzlabels ter wereld. Bijna alle albums zijn geproduceerd door Red Bank Productions. In 2013 maakte het grootschalige Nederlands publiek kennis met haar als jurylid van het vernieuwde X-Factor.

Candy Dulfer zijn te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Candy Dulfer Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS